Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi
 Bu yıl 82.si düzenlenen Uluslararası İzmir Fuarı oldukça yoğun geçiyor. İzmir Haber Ajansı olarak sizler için Fuarı gezdik ve çok keyif aldık. Öncelikle fuar alanına firişteki kalabalık içimizi ısıttı açıkcası. Çünkü herkes Fuarın kalabalık olmayacağından bahsediyordu. Aslında bizde hafta sonu gittik ama yinede kalabalık görülmeye değerdi. Bu açıdan değerlendirdiğimizde Fuar uzun yıllar İzmir ve İzmirliye hizmet etmeye devam edecek.






İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuara adeta damga vurmuş. Özellikle Büyükşehir standı göz kamaştırıyor. Her akşam verilen özel konserler, tyatro gösterileri, yeni fuar alanının müthiş projesi ve tabii yeni projeler, Çocuklar ve gençler için similasyon gösterimli metro sürüşü, İlk günden bu güne izmirin ulaşımını çeken otobüslerin en eski halinden en yeni haline, çocuklar için hazırlanan oyun parkı ve dahası yani saymakla bitmez anlıycağınız. Ayrıca birkaç farklı birimiyle ayrıca iç holde de stand açılmış. Özellikle maket olarak hazırlanan saat kulesi görülmeye değer. Gerçek görüntüsünü aratmıyor. Bütün bu yapılanlara baktığımızda Büyükşehir Belediyesine tam puan vermek her halde cömertlik olmaz. Seçim arefesine girdiğimiz bu aşamada Büyükşehir dersine iyi çalışmış.





Büyükşehirin Büyüleyici standlarını geride bırakarak birazda fuarın diğer güzelliklerine dalalım istedik. Giriş bölümünde bu yılın konuğu Sinop damga vurmuş. Özellikle yelken şeklinde yapılan standlar göz kamaştırıyor. Sinop standını gezerek adeta sinop'a gitmiş gibi hissettik kendimizi. Allahım bir şehir bu kadar güzel mi anlatılır. Adeta yaşaıyormuşsunuz gibi. El yapımı ürünler ve Sinop'a özel yöresel tadlar bir harika. Sinop valisi ve emeği geçenlere tşekkür ederiz.



Biraz da gözümüze hitap edelim onun isteklerini yerine getirelim dedik ve İzmir Klasik Otomobilciler Derneği'nin hazırlamış olduğu mükemmel standı dolayısıyla otomobilleri görmeye gittik. İnanılmaz bir görüntüyle karşılaştık. 1952 Model den 1990 klasiklerine kadar inanılmaz araçlarla göz zevkimize zevk kattık. Bu arabalar inanılmaz güzel herkes arabaların etrafına giderek fotoğraf çektirmeye çalışıyor. Aslında haklılar da. Çünkü bu kadar güzel klasik arabaları bir arada bir daha bulmalarına imkan yok sanırım. Bu güzel gösteriyi bizlere ve İzmir'lilere sunduğu için İzmir Klasik Otomobilciler Derneğine teşekkür ederiz.







Bornova, Bayraklı, Karşıyaka, Balçova ve Gaziemir Belediyesi Standlarını ziyaret ettik ve halkın nabzını tuttuk. Halk oldukça memnun... 



Motorsiklet, Atv ve Bisiklet bölümünüde gezdik ve çok zevk aldık. Doğrusu bu kadar büyük ve ürün çeşitliliği olan stand beklemiyorduk. Bu arada söylemeden edemeyeceğim bir husus İMC Medical'in standı süper olmuş. Tasarlayanların eline sağlık.



Sağlık demişken fuarı bu kadar gezipte sağlık standlarını gezmemek olmazdı tabii. Bizde hemen Sağlık sektöründeki hastanelerin standlarını ziyarete koyulduk. İlk Ziyaretimiz Özel GÖzde İzmir Hastanesinin standına geldik. Burada bizi Hastanenin Kurumsal İletişim ve Reklam Sorumlusu Eylül Çetinkaya karşıladı. Sıcak bir kahveden sonra hemen sorularımızı sıralamaya başladık. Son aylarda adını çokça duyduğumuz Özel Gözde İzmir Hastanesi Hakkında biraz kısacık bilgi alabilirmiyiz dedik. Hemen anlatmaya başladı Eylül hanım; Sağlık Gurubumuzun Hastanesi olan Özel Gözde İzmir Hastanesi Malatya merkezli hastanedir. Malatyada çok iyi tanınan ve önde gelen kuruluşumuzun İzmir'deki ilk hastanedir. Bu hastanemiz yeni açılmış olmasına rağmen oldukça hızlı çalışaşırak hizmetlerimizle İzmir'de çok bilinen ve güvenilen hastaneler arasındaki yerimizi aldık. İzmir'in ve Türkiye'nin gözdesi olan İzmir Fuarında Olmamız gerektiğini düşündük ve işte gördüğünüz gibi buradayız. İzmir'li dostlarımızın sağlık sorunlarını dinliyor ve dertleşiyoruz. diyerek bitirdi Eylül Hanım...








Burada yani sağlık gurubunda bulunan Özel Su Hospital Hastanesini ve Özel Çankaya Tıp Merkezini buradanda Batı Anadolu Centralhospital standını ziyaret ettik. 

Buarada bergama standını gezmenizi tavsiye ediyorum. Teleferikle çıkılan Akropilis'i ziyaret etmenizi isterim. 





Bu kadar gözlem yapan birisinin hep iyi şeyleri söylemesi tabii taraflı bir tutum olur. Bütün bu dolaşmadan sonra tabiiki acıktık ve fuarda yemek yemek istedik. Ben döner yedim arkadaşlar da benzeri şeyler...  Öncelikler dönerler soğuk ve hiç güzel yapılmamış. Ama asıl bomba dışarda 50krş olan ayranın 2,5 tl ye satılması dışarıda 1 tl olan kolanın içerde 4 tl ye satılması oldu. Buradan yetkililere sesleniyorum. İzmir Fuarı Ulusrararası bir Fuardır ve bu tarz yerler fuara yakışmıyor. Sayın Başkanın Büyükşehir standı çok güzel olmuş. Ancak sizden ricam Fuardaki  bu yemek mekanlarınıda bir kontrol edin... 



 



Editör: TE Bilişim