İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı
2 Ekim Perşembe günü İzmir’de yapılacak proje tanıtım toplantısına UPS Vakfı Başkanı, Dünya Ekonomik Forumu Afetler Görev Gücü Başkanı EdMartinez konuşmacı olarak katılacak.

İstanbul’un ardından İzmir’de uygulanacak Sağlam KOBİ Projesi, KOBİ’lerin afetlere hazırlık süreçlerine destek olmayı ve olası afetler ardından iş hayatına hızlı dönüşlerini sağlamayı amaçlıyor.

Sağlam KOBİ Projesi’nin İzmir’de de yaygınlaştırılması amacıyla proje sahibi kuruluşlar ile İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir ABİGEM işbirliğiyle çalışmalara başlandı. Proje kapsamında İzmir’deki işletmelere eğitimler verilecek, seçilecek işletmelere Afet Planlarını oluşturmaları için birebir teknik destek sağlanacak.

İnsanlık, tarihi boyunca afetlere maruz kalıp bunlardan etkilenirken,afete maruz kalmak kadar onunla baş edebilmek de önem kazanıyor.

Özellikle işletmelerin afetlere hazırlıklı olmaları, afetlerden sonra kısa sürede toparlanıp tekrar faal hale gelmeleri, hem işletme hem de ülke ekonomisi için büyük bir gereklilik haline geldi. Ülkemizin bulunduğu deprem coğrafyası, küresel ısınmanın bir sonucu olarak artan seller, su baskınları gibi etkenler işletmeler için afet risklerini artırıyor.

İşletmelerin büyük çoğunluğunun küçük ve orta boy işletmelerden (KOBİ) oluştuğu dikkate alındığında, bu ölçekteki işletmelerin sürdürülebilirliklerinin sağlanması ön plana çıkıyor.

En küçük afette hemen kepenk kapatmak istemeyen, afetlere her an hazır olmak isteyen işletmeler için, Sağlam KOBİ Projesi afetlerle nasıl mücadele edileceği konusunda destek sağlıyor.

UPS Vakfı, Dünya Ekonomik Forumu, Amerikan Ticaret Odası Sosyal Sorumluluk Birimi, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği, UPS Türkiye işbirliği ile uygulanan Sağlam KOBİ Projesi kapsamında bugüne kadar İstanbul’da 5.000 kişiye ulaşıldı ve 249 işletmeye “İş Sürekliliği ve Afetlere Hazırlık” eğitimleri verildi.

Sağlam KOBİ Projesinin İzmir’de tanıtılması amacıyla 2 Ekim 2014 Perşembe günü saat 15:00’te EBSO Meclis Salonu’nda Sağlam KOBİ Projesi Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirilecek.

Dünya Ekonomik Forumu Afetler Görev Gücü Başkanı EdMartinez’in ana konuşmacı olduğu toplantı İzmir’li KOBİ’lerin katılımına açık olacak ve simültane çeviri imkanı sağlanacak.

Toplantı programı ve kayıt formu İzmir Kalkınma Ajansı’nın www.izka.org.trinternet adresinde yer alıyor.

Editör: TE Bilişim