Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
İzmir’in kültürel değerleri ve görsel zenginliklerinin İtalyanlarla buluşacağı etkinlik için İzmir fotoğraflarından oluşan bir resim sergisi ile İzmir’de geçen bir aşk hikayesinin anlatıldığı “Bir Gevrek Bir Boyoz, İki de Kumru” isimli film İtalya’da özel gösterimle İtalyan izleyicilerle buluşacak. 
İzmir Kalkınma Ajansı ve EXPO 2020 İzmir Genel Sekreteri Doç Dr. Ergüder Can, “EXPO 2020 İzmir adaylığımız İzmir’in uluslararası alanda tanınırlığının artırılması için önemli bir araç. Öncülerin Şehri İzmir sloganı ve nazar boncuklu logomuz ile yola çıktığımız çalışmamız EXPO 2020 İzmir tanıtım faaliyetleri ile hız kazandı. Bu sinerji ile İzmir Kalkınma Ajansı’nın stratejisini hazırlayıp uygulamasına destek verdiği İzmir tanıtım çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz” dedi.
Roma Tanıtma Müşavirliği’nin İtalya’nın en işlek meydanlarından biri olan Piazza della Repubblica Meydanı'nda yer alan binasında sanatçı Aykut Uslutekin’in fotoğrafları ile yorumladığı İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihi Roma’da anlatılacak. 8 Mayıs 2013 günü açılacak sergide, EXPO 2020’ye aday olan İzmir’in fotoğraflarını dünyanın dört bir köşesinden gelen ziyaretçilerle buluşturmanın heyecanını yaşadığını belirten Aykut Uslutekin, şöyle konuştu: “Bugüne kadar 106 sergimi sanatseverlerle buluşturdum. İZKA’nın büyük desteği sayesinde İzmir’i Roma’da temsil edeceğim için çok mutluyum. Sergide 30 eser yer alacak. İzmir’in dünyada yeri çok farklı. Çağlar boyunca ideal deniz ticaretinin yapıldığı merkezlerden birisidir. İzmir, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük üçüncü şehri. Her geçen gün Doğu Akdeniz’de de önemi artan bir şehir. EXPO 2020 yolunda bu serginin önemi çok büyük.” 
2 Mayıs Perşembe günü İzmir’de basına ilk gösterimi yapılacak olan “Bir Gevrek Bir Boyoz İki de Kumru” isimli projenin prodüksiyonuna İzmir Kalkınma Ajansı destek verdi. Filmin prodüksiyonunu ve yönetmenliğini üstlenen Osman Dikiciler; şunları söyledi: “İzmir’den yıllar önce göç eden Hristo’nun hikayesi ile İzmir’in kent dokusuna ait görsel öğelerle şehrin kültürel ve yaşam mirasının ikinci bir başrol oyuncusu olarak kurgulandığı filmimiz, İzmir’i İtalya’da en iyi şekilde tanıtmaya aracı olacağı için gururluyuz.”

Editör: TE Bilişim