Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan; toplu açılış için başlangıç noktası olarak bin 600 m2’lik İzmir Mavişehir Mağazası’nı seçerken eşzamanlı olarak İstanbul Üsküdar, Başakşehir, Bayrampaşa, Bahçelievler, Çanakkale, Elazığ, Van, Niğde, Aksaray mağazalarını açarak teknoloji perakendeciliğinde bir ilki gerçekleştirdi. 
Mağaza açılışında konuşan Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, “Teknoloji marketleri alanında ülkemizin, dünyada başka hiç bir yerde olmayan bir özelliği var. İlk defa Türkiye pazarında dünyanın tüm oyuncuları, yerli oyuncularla birlikte yer aldı, mağaza açtı. Bu uluslararası firmalar ilk defa bir pazara hep birlikte girdiler. Ancak yabancı marketler pazardan bir bir çekildi. Yerli bir teknoloji market zincirinin yabancı bir teknoloji market zincirini satın almasının ardından Vatan Bilgisayar olarak diğer teknoloji market zincirini de bizim satın almamızın bizim için negatif ve pozitif yanlarını değerlendirdik. Sonra bir hayal kurduk ve iki ayda yeni bir firma mağaza sayısı kadar mağaza açmaya karar verdik. 30 yılda 80 mağaza sayısına ulaşmışken ve son 10 ayda 16 mağaza açmışken iki ayda 20 mağaza açmak imkansız gibi görünse de bir ilki gerçekleştirdik. Yılın son iki ayında 20 mağaza açarak hem mağaza sayımızı 100’e çıkarmış olduk hem de iki ayda Vatan’a 5 yıllık bir rakipten daha çok iş üretebilen, üstelik onların yapamadığı şekilde karlı da olan yeni bir firma eklemiş olduk. Yeni yılda büyümemizi sürdürerek her hafta bir mağaza açıp en 52 yeni mağaza daha açmayı hedefliyoruz.” dedi.
Vatan Bilgisayar 7 ilde 10 yeni mağazasının aynı gün açılışını gerçekleştirirken Türkiye genelinde 45 il sayısına ulaştı. Yeni mağazalar ile birlikte toplam kapalı alanını 164 bin metrekareye, satış alanını ise 100 bine çıkaran Vatan Bilgisayar’ın 4 bin 200 çalışanı bulunuyor.

Editör: TE Bilişim