Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
Programı başarıyla bitiren 23 genç makinist arasında, üç kadın makinist de var.
İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruluşu Metro A.Ş ile İŞKUR arasında gerçekleşen işbirliği sayesinde 23 genç, hem meslek hem de iş sahibi oldu. Ortak bir protokol kapsamında gerçekleştirilen “Tren Makinistliği İşbaşı Eğitim Programı” kapsamında altı aylık eğitim süreci ve sınavların ardından başarılı olan adaylar, İzmir Metrosu’nda iş başı yaptı. Çiçeği burnunda sürücüler, brövelerini düzenlenen törenle aldı.

Törende konuşan İzmir Metro A.Ş Genel Müdürü Sönmez Alev, İzmir Büyükşehir Belediyesi Metro A.Ş olarak ilkleri yaşama geçirmeye alışık olduklarını belirterek şunları kaydetti:

“Sizler zorlu süreçlerden geçerek bu mesleği yapmaya hak kazanan seçilmiş insanlarsınız. Her gün binlerce kişiyi taşıyacaksınız. yılbaşı günlerinde herkes tatil yaparken siz görev başında olacaksınız. Ancak burada aldığınız eğitim sayesinde sadece bir iş değil, Türkiye’nin her yerinde geçerliliği olan bir meslek sahibi de oldunuz."

İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak ise, iki kurum arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti. Kabak, İzmir Metro A.Ş.’nin, kurumlarına yapılan iş başvuruları arasında en çok tercih edilen üç kuruluştan biri olduğunu da dile getirdi.
Editör: TE Bilişim