İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
 Yapılan anlaşma gereği vagon setlerinin 30 aylık garanti süreleri boyunda İzmir’e gönderilen, kısa sürede kente alıştı. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Metro için Çin’den aldığı yeni vagon setleri, iki ülke arasında yeni bir dostluk bağı oluşturdu. Yapılan anlaşma gereği vagon setlerinin 30 aylık garanti süreleri boyunda İzmir’e gönderilen 15 Çinli tekniker, kısa sürede kente alıştı. İsimlerinin zor söylenmesi nedeniyle Türk arkadaşları tarafından Türkçe isimler takılan konuk Çinliler, Türk adetlerini de kısa sürede öğrendi. İzin günlerinde tarihi Kızlarağası Hanı’na gidip Türk kahvesi içerek, tavla oynayarak adeta ” bizden biri” oldular.
“Çat-pat” Türkçe öğrenen Çinli teknikerlerin “Gurbetteki” bir kente bu kadar kısa sürede alışması, kendi ülkelerinde de merak konusu oldu. Çin’den gelen televizyon ekibi, artık “bizden biri” olan 15 Çinli işçinin İzmir’deki yaşamlarını haber yaptı.
ONA “EREN” DİYORUZ
1,5 yıldır İzmir’de olan ve arkadaşlarının “Eren” ismiyle seslendiği Xiao Xian, Türkiye’yi ve özellikle İzmir’i çok sevdiğini söyledi. Türkçe konuşmayı da öğrenen “Çinli Eren”, “İzmir’de en çok insanların sıcakkanlılığından ve manzaradan etkilendim. Yemekleriniz çok güzel. Burada çok güzel dostluklar kurdum. İş arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyorum. Daha uzun yıllar İzmir’de kalmak istiyorum. İzin günlerimizde en büyük keyfimiz tavla oynayıp Türk kahvesi içmek” diye konuştu.
YENİYILA KADAR İZMİR’DELER
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çinli CSR Zhuzhou Electric Locomotive ile yaptığı anlaşmadan sonra ilk tren setleri, 14 Haziran 2011 tarihinde geldi. 1 Kasım 2011 tarihinden itibaren ise, Çin’den gelen uzman personel, İzmir’de Türk işçilerle birlikte görev yapmaya başladı. Anlaşma gereği, 30 aylık garanti süresi boyunca 15 işçi ile bir idari ve teknik personel, tren setlerindeki arızalara müdahale etmek için İzmir’de bulunacak.




Editör: TE Bilişim