Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
4’üncü Ayak Maxi Grup’ta Ülkü Motorsport’tan Ümit Ülkü iki yarışı da lider tamamlarken, Super Grup 1’inci yarışta Borusan Motorsport’tan İbrahim Okyay, ikinci yarışta ise yine Borusan Motorsport takımından Levent Kocabıyık damalı bayrağı gören ilk isimler oldu.

İzmir Park Ülkü Yarış Pisti, 20 Eylül’de Türkiye Pist Şampiyonası’nda mücadele eden sporcuları ağırladı. Sabah teknik kontrolle başlayan yarış heyecanı, resmi antrenmanlarla devam etti. Yarış öncesi pistte, geçtiğimiz günlerde amansız bir hastalık sonucu yaşamını yitiren İzmir Park Sportif Direktörü Selim Teoman için saygı duruşunda bulunuldu.Ülkü Motorsporları Kulübü tarafından organize edilen yarışta 2 grupta 4 ayrı yarış koşuldu.

20’şer tur koşulan Türkiye Pist Şampiyonası 4’üncü Ayak Maxi Grup 1 ve 2’inci yarışlarını Ülkü Motorsport’tan Ümit Ülkü lider tamamlayarak damgasını vurdu. Her iki yarışta da sıralama değişmedi. Loft Oil T-Max Racing’den Ayhan Germirli ikinci, Ülkü Motorsport’tan Bilal Saygılı üçüncü, aynı takımdan Ali Özerinç dördüncü ve Galip Atar beşinci oldu.

Şampiyona’nın Super Grup yarışlarında Borusan Motorsport galip geldi. Sporculardan İbrahim Okyay ilk yarışın, Levent Kocabıyık ise ikinci yarışın birincisi oldu. İlk yarışın birincisi İbrahim Okyay İkinci yarışta takım arkadaşı Levent Kocabıyık’a geçilerek ikinci oldu. Yarışa ferdi katılan Tamer Dağlı üçüncü olurken Ülkü Motorsport’tan Muhammed Ali Ülkü dördüncü olarak tamamladı. Aracında oluşan mekanik arızadan dolayı ilk yarışta Ahmet Mutlubaş, ikinci yarışta ise Muhammed Ali Ülkü damalı bayrağı göremedi.

Yarış sonuçlarına yapılan itiraz nedeniyle Maxi Grup’ta ödül töreni yapılamazken, Super Grup’ta dereceye girenlere ödüllerini Spor Komserleri Kurulu Başkanı Zafer Vatansever ve İzmir Park Genel Müdürü Meriç Demiralp verdi.

Editör: TE Bilişim