Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri, yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine deniz yolu ile kaçmaya çalışan yabancı uyruklu göçmen şahıslar ile ilgili geçen 10 Mart ve 19 Nisan günleri eş zamanlı operasyon yaptı. İlk operasyonda; İzmir’in Buca, Balçova, Çeşme, Aliağa, Menemen ilçeleri ve Muğla’nın Bodrum ilçesinde 192 yabancı uyruklu göçmen ve Suriye uyruklu 6 ve Türk uyruklu 18 organizatör yakalandı. Organizatörlerden 14’ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 8 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şüphelilerin Türkiye’ye geldikten sonra inşaat gibi sektörlerde çalıştığı, para kazandıktan sonra 3-4 defa yasa dışı yollar ile Avrupa ülkelerine kaçmaya çalıştığı, ancak başarılı olamayınca getirisi çok olan organizatörlüğe başladığı ileri sürüldü.

AVRUPA’YA GEÇEMEYİNCE ORGANİZATÖR OLDULAR
İzmir polisi, ikinci operasyonda liderliğini Suriyeli A.A.’nın yaptığı ileri sürülen 14’ü Suriye vatandaşı, 4’ü Türk vatandaşı organizatörü yakaladı. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda; 7 bin TL, 270 Euro, 538 dolar, 97 can yeleği, 15 şambrel can simidi, 6 araç, 20 cep telefonu, 14 sim kart, 3 dizüstü bilgisayar, 12 adet üzerinde Arapça şahıs ve para miktarları yazılı fiş koçanı, 1 adet içerisinde Arapça şahıs ve para miktarları yazılı ajanda ele geçirildi.

13 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Yasal olmayan yolla yurt dışına çıkmak isteyen kaçaklara farklı tarifeler uyguladıkları iddia edilen şüphelilerden bir Türk vatandaşı, ifadesi alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakılırken, diğer 17’si dün işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 9’u Suriyeli, 4’ü Türk toplam 13 kişi tutuklanıp cezaevine konulurken diğer şüpheliler serbest bırakıldı.
Editör: TE Bilişim