Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması
İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim görevlileri, il genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan ve 'torbacı' diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik yapılan çalışmalarda uyuşturucu tacirlerine darbe vurdu. Narkotim ekipleri bir hafta içerisinde baskın üzerine baskın düzenleyerek göz açtırmadı.

Polis ekipleri, Gaziemir ilçesinde M.K. isimli şahısın evine baskın yaptı, yapılan baskında M.K.'nin kullandığı araç içerisinde yapılan aramada, mavi renkli poşet içerisinde 810 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Gözaltına alınan M.K., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Bornova ilçesindeki bir evde gerçekleştirilen operasyonda ise K.K. ve Ö.A. isimli şahıs yakalandı, Ö.A. isimli şahsın kullandığı araç içerisinde yapılan aramada, ambalajlı beyaz ve siyah renkli poşetler içerisinde bin 75 gram esrar maddesi ele geçirildi.


Yakalanan şüphelilerden Ö.A. çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılırken, K.K. ise tutuklandı. Bornova ilçesinde işyerinde gerçekleştirilen bir diğer operasyon neticesinde M.S. ve H.G. isimli şahıslar yakalandı. İşyeri içerisinde yapılan aramada, çeşitli renk ve amblemlerde 386 adet ecstasy uyuşturucu hap ele geçirildi. Yakalanan M.S. ve H.G. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Konak ilçesinde bir ikamette gerçekleştirilen operasyonda ise, S.G., İ.G. ve F.K. isimli şahıslar yakalandı, S.G. ve. İ.G.'nin ikametinde yapılan aramada, bin 90 gram gelen esrar maddesi ele geçirildi. Yakalanan S.G., İ.G. ve F.K., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

POLİS OPERASYON ÜZERİNE OPERASYON DÜZENLEDİ
Konak ilçesinde bir ikamette gerçekleştirilen operasyon neticesinde ise A.H. ve M.K. isimli şahıslar yakalanmış, şahısların ikameti içerisinde yapılan aramada, şeffaf poşet içerisinde 62 gram bonzai maddesi, şeffaf poşet içerisinde 65 adet şeffaf jelatine sarılı 8 gram bonzai maddesi, şeffaf poşet içerisinde 17 gram esrar maddesi, şeffaf poşet içerisinde 38 adet şeffaf jelatine sarılı 33 gram esrar maddesi, yeşil renkli 3 adet ecstasy hap, uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 4 bin 25 lira para ele geçirildi. Yakalanan A.H. ve M.K. isimli şahıslardan M.K. yaşının küçük olması dolayısıyla Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, A.H. cumhuriyet savcısının talimatı ile gözaltına alındı.


Tamamlanan işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen, A.H. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Polis, Gaziemir ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda yakaladığı R.D. ve C.Y. isimli şüphelilerin aracında yapılan aramada, bin 500 gram esrar maddesi ele geçirdi. Yakalanan R.D. ve C.Y., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Karşıyaka ilçesinde gerçekleştirilen operasyon neticesinde ise S.B., C.B., İ.Ç. ve O.Ö. isimli şahıslar yakalanmış, şahısların üzerlerinde yapılan aramada, 26 adet kilitli şeffaf poşet içerisinde toplam 395 adet ecstasy hap ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerden O.Ö., cumhuriyet savcısının talimatı ile ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken mahkemeye sevk edilen S.B., C.B. ve İ.Ç. isimli şahıslardan İ.Ç tutuklandı, S.B. ve C.B. ise serbest bırakıldı.
 
Editör: TE Bilişim