Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül ile birlitkte İzmir Standı’nı ziyaret Hollanda Kraliçesi Beatrixe, EXPO Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç ve Expo Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener tarafından karşılandı. Uzun süre standda vakit geçiren Kraliçe Beatrix'e Cumhurbaşkanı Gül tarafından İzmir 'in adaylığı hakkında bilgi verildi. İzmir'in adaylığına konuşmasında da yer veren Gül EXPO 2020 için şansımızın yüksek olduğunu dile getirdi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise, Kraliçeye ve Cumhurbaşkanı'na Prestij set ve incir hediye etti. EXPO 2020 İZMİR Yönlendirme Kurulu Başkanı ve İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, "Sayın Kraliçenin, Cumhurbaşkanımızın ve Hanımefendi'nin standımızı uzun ziyaretleri bizi onurlandırdı. EXPO ile ilgili bilgilendirme yaptık. Cumhurbaşkanımız da Kraliçeye ayrıntılı bilgi verdi. Kraliçe ilgiyle dinledi ve başarı dileklerini iletti. Ziyaretimiz süresince önemli görüşmeler gerçekleştirdik ve botanik EXPO’sunu inceleme fırsatı bulduk. Görüşmelerimiz ve incelemelerimiz sonucunda sağlık temamızın ne kadar doğru olduğunu bir kere daha gördük. Stratejimiz çerçevesinde yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz EXPO'yu kazanana kadar da devam edeceğiz" dedi.

İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener, "Standımıza gösterilen ilgiden çok memnunuz. Çeşitli ülkelerden ziyaretçiler geliyor. Özellikle Hollandalılar yoğun olarak ziyaret ediyorlar. Sevindirici nokta şu ki, İzmir'in EXPO adaylığı ile ilgili ciddi bir bilgi birikimine sahipler ve ilgililer. Bu da stratejik hedefimiz olan uluslararası tanıtım konusunda başarımızı gösteriyor" diye konuştu.

Venlo'da gerçekleşen Botanik EXPO'suna İzmir'den İzmir Valisi ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Başkanı Kıraç, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Özgener, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkan Vekili Ender Yorgancılar, Büyükelçi ve Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Serpil Alpman, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyon Başkanı ve EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Üyesi Mustafa Özkara, EXPO 2020 İzmir Genel Sekreter Yardımcısı Adil Kır, EXPO Uzmanı Nazlı Kayı ve EXPO Uzmanı Ufuk Gürel’den oluşan heyet katıldı.
Hollanda Venlo’da 40 hektarı sergi alanı olmak üzere 66 hektarlık alanda gerçekleşen fuarda Türkiye'ye 1000 metrekarelik alan tahsis edildi.

Geleneksel motiflerin, modern malzemelerle yorumlandığı yalı biçiminde tasarlanan Türk Bahçesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açıldı. 3 boyutlu görsel gösterilerin yapıldığı Türk Standı büyük ilgi gördü.EXPO 2020 İZMİR, Türk Standının içinde ayrı bir standla yer aldı. EXPO 2020 İzmir 'in tanıtımının yapıldığı, görsel materyallerin ve promosyon malzemelerinin dağıtıldığı stand ziyaretçi akınına uğradı.Yaklaşık 2 milyon ziyaretçinin gelmesinin beklendiği Venlo Botanik Fuarı 7 Ekim tarihine kadar açık kalacak.

Editör: TE Bilişim