Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması
Bununla da yetinmeyen oda yöneticileri, İran Büyükelçiliği’ne mektup gönderdi ve saldırıya uğrayan doktorlardan birinin İran vatandaşı olduğunu, ancak saldırganların tutuklanması yönündeki çabalarının sonuç vermediğini belirterek, İran Büyükelçisi’nden diplomatik kanallardan girişimde bulunmasını istedi.
Mektubu kaleme alan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mete Güzelant, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görevli İran vatandaşı Dr. Nazenin Hüseyinzade’nin aynı klinikteki diğer meslektaşlarıyla birlikte saldırıya uğradığını belirtti. Güzelant, ardından Türkiye’de son zamanlarda hekimlere yönelik fiziksel ve sözel saldırganlığın oranının arttığını dile getirerek, Dr. Nazenin Hüseyinzade’nin de bu hekimler arasında yer aldığını söyledikten sonra, İran’ı kendi vatandaşını korumaya çağırdı.
Güzelant, İran’ın vatandaşının can güvenliğini sağlamak için diplomatik girişimde bulunabileceğini kaydederek, şu öneride bulundu:
“Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı asistan doktorlarından ülkeniz yurttaşı Dr. Nazenin Hüseyinzade, aynı klinikteki başka meslektaşları ile birlikte fiziksel ve sözel saldırıya uğramıştır. İzmir Tabip Odası olarak var gücümüzle çabalamış olmamıza karşın saldırganın tutuklanması konusunda başarılı olabilmiş değiliz. Saldırgan tutuklanmadığı gibi hekimlere yönelik tehditlerini de sürdürmektedir. Bu durumun doğal sonucu olarak tehdit alan meslektaşlarımız büyük kaygı ve tedirginlik içindedirler. Ülkeniz yurttaşı Doktor Nazenin Hüseyinzade’nin can güvenliğinin sağlanması konusunda diplomatik kanallardan girişimde bulunmanız yarar sağlayacaktır inancındayız. Gereksinim duymanız durumunda olayla ilgili olarak ayrıntılı bilgi paylaşımında da bulunabiliriz.”

Editör: TE Bilişim