İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Usta tiyatro sanatçısı Ünal Gürel’in anısına düzenlenen yarışma özellikle genç yazarlar için fırsat yaratacak.
Konak Belediyesi ile Han Tiyatrosu Ünal Gürel Kültür ve Sanat Derneği’nin düzenlediği Ünal Gürel Kısa Oyun Yazma Yarışması üçüncü kez yapılacak. 3. Ünal Gürel Kısa Oyun Yazma Yarışması’nda yaş ve konu sınırlaması olmayacak ve dileyen herkes katılabilecek. Yarışmaya son katılım tarihi 3 Şubat 2014 olarak belirlenirken, üçüncülük ödülü bin TL, ikincilik ödülü bin 500 TL olacak. Yarışmanın birincisi ise 2 bin TL ödülün sahibi olacak. Ayrıca Güngör Dilmen Seçici Kurul Ödülü ile Fikret Tartan Onur Ödülü de yarışmanın özel ödüllerini oluşturacak. Yarışmanın seçici kurulunda ise Yönetmen-Oyuncu-Dramaturg Ayşe Emel Mesçi, Yazar Ali Berktay, Oyun Yazarı- Han Tiyatrosu Kurucusu Emel Bala Gürel, Oyuncu Cem Davran, Oyuncu-Rejisör Rüçhan Gürel, Dramaturg- Oyuncu Yasemin Şimşek Tüzün, Sahne Tasarımcısı Onur Kaya Erk gibi tanınmış isimler yer alıyor.
YARIŞMA KOŞULLARI
Yarışmaya herkes katılabilecek ancak Konak Belediyesi ve Han Tiyatrosu bünyesinde çalışan kişiler ile seçici kuruldaki kişiler ve yakınları katılamayacak. Öykü, roman ve şiirlerden uyarlama olan eserler yarışma dışı bırakılacak, bir kişi birden fazla eserle yarışmaya katılabilecek. Eserler 30 sayfayı geçmeyecek şekilde, bilgisayar ortamında 12 punto bir buçuk aralıkla (daktilo ile çift aralıkla yazılarak) yedi nüsha halinde gönderilebilecek. Eserler Türkçenin kullanımı, öz biçim, üslup, konu, dramatik yapı ve süre açısından değerlendirilecek, her nüshanın ilk sayfasına eserin adı açık biçimde yazılacak. Her nüshanın birinci sayfasına oyunun türü belirtilecek, her nüshanın birinci sayfasında eser sahibinin rumuzu yer alacak. Yazarın kimlik bilgileri ile ilgili herhangi bir bilgi kesinlikle olmayacak. Yarışmacı, kimlik bilgilerini eserleriyle birlikte üzerinde Rumuzu yazılı kapalı bir zarf halinde verecek, kimlik zarfı içinde yarışmacının imzalı, vesikalık fotoğraflı başvuru formu, özgeçmişi, kimlik bilgileri, açık adresi, telefon numarası bulunacak. Başvuru formu şartnamenin sonunda bulunacak. Basılmış, oynanmış, daha önce başka yarışmalara başvuru yapmış oyunlar yarışmaya katılamayacak. Birden fazla kişinin yazdığı oyunlar değerlendirme dışı bırakılacak.
YARIŞMAYA KATILMA KOŞULLARI
Yarışmaya katılacak eserler 3 Şubat 2014 tarihinde mesai saati bitimine kadar teslim edilmiş olacak. Yarışmada birincilik alan oyun Han Tiyatrosu tarafından sahnelenecek, sahnelenecek olan oyunun telifi iki yıl süresince Konak Belediyesi ve Han Tiyatrosu’na ait olacak. Eserler, Han Tiyatrosu 1479 Sokak No:10/B Alsancak-İZMİR adresine posta, kargo yoluyla veya elden teslim edilebilecek.
YARIŞMAYA GİRECEK ESERİN TESLİM EDİLİŞ ŞEKLİ
Yarışmaya giren eserler, üzerinde rumuz bulunan kapalı bir zarf içerisinde teslim alınacak. Hangi nedenle olursa olsun, yarışmaya son katılım tarih ve saatinden sonra belirtilen adrese ulaştırılan veya teslim edilmek istenen eserler yarışma dışı bırakılacak. Postada meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Konak Belediyesi ve Han Tiyatrosu sorumlu olmayacak. Yarışmaya katılan eserler ise iade edilmeyecek. Yarışmaya eser gönderen her yarışmacı, bu şartnameyi okumuş ve koşullarını kabul etmiş sayılacak.
OYUN 14 MART 2014’TE SAHNELENECEK
Son Katılım Tarihinin 3 Şubat 2014 olduğu yarışmada seçici kurul toplantısı 21 Şubat 2014, kesin sonuç bildirimi ise 24 Şubat 2014’te olacak. Oyun ise 14 Mart 2014 tarihinde yapılacak.
Yarışma sonuçları www.konak.bel.tr ve www.hantiyatrosu.com adreslerinde yayınlanacak ve ayrıca yarışmacılara e-posta adreslerinden duyurulacak. Seçici Kurul Kısa Oyun Yazma Yarışması’nda belirtilen ödül kategorilerinden biri, birkaçı veya tamamına değer eser bulamadığı takdirde ödül vermeyebilecek. Ödüllerin verileceği yer ve tarih daha sonra ilan edilecek.

Editör: TE Bilişim