13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
 İsteyen İzmirliler, 1-10 Kasım tarihleri arasında, LTE teknolojisiyle donatılan Karşıyaka'daki Detel Turkcell İletişim Merkezi’ni ziyaret ederek 4G hızını test etme fırsatı bulabilecek. 
Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, geleceğin teknolojilerini müşterileri ile buluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Temmuz ayında Türkiye’nin en hızlı mobil internet hız gösterimini gerçekleştiren Turkcell, bu kez dördüncü nesil mobil iletişim (4G) hizmetlerini İzmirli müşterilerinin deneyimine açtı. Turkcell Şebeke Operasyonlar Güney Türkiye Direktörü Bahadır Üçer’in katılımıyla 01 Kasım’da Detel Turkcell İletişim Merkezi’nde ilk kez 4G’yi deneme fırsatı bulan İzmirliler 10 Kasım’a kadar 150 Mbps’e varan Long Term Evolution (LTE) teknolojisini deneyimleyebilecek.
Turkcell Şebeke Operasyonlar Güney Türkiye Direktörü Bahadır Üçer, 10 günlük 4G maratonunu şöyle değerlendirdi:
“4G teknolojisi artık çok yakınımızda. Turkcell olarak biz, Türkiye’nin teknoloji elçisi olmanın sorumluluğuyla bu alanda yatırımlarımızı ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temmuz ayında gerçekleştirdiğimiz test ile 4G alanında yeni bir dönemin kapılarını araladık. Laboratuvar ortamında 900Mbps’ye varan hızları görerek Türkiye’nin hız rekorunu kırdık. Şimdi de 4G’yi henüz ülkemize gelmeden müşterilerimizin deneyimine sunuyoruz. 4G hızını merak eden herkesi Detel Turkcell İletişim Merkezi’mize gelerek geleceğin teknolojisini şimdiden görmeye davet ediyoruz.”
İzmirli Turkcell müşterileri, 01 Kasım’dan itibaren 10 gün süreyle Detel Turkcell İletişim Merkezi’nde film indirme, HD film keyfini 4G hızıyla deneyimleme fırsatı bulacaklar. Dileyenler, 4G teknolojisiyle ilgili olarak, özel eğitilmiş teknoloji uzmanları tarafından bilgilendirilecek. 4G hızlarını test etmek isteyenler için 01-02-03 Kasım tarihlerinde Detel Turkcell İletişim Merkezi’nde düzenlenecek etkinlik çerçevesinde ödüllü bazı yarışmalar da düzenlenecek.
LTE ADVANCED NEDİR?
LTE Advanced, aynı veya farklı frekans bantlarındaki taşıyıcıları birleştirerek çok yüksek hızlara çıkmamızı sağlayacak olan teknolojiye verilen isimdir. Örneğin, taşıyıcı birleştirme ile farklı veya aynı frekans bandları kullanılarak “indirme” yönünde 750Mbps-3Gbps aralığında teorik hızlara çıkılabilir. LTE Advanced’in avantajları, Yüksek data hızları ile mobil sağlık, mobil eğitim gibi uygulamalarda daha hızlı veri paylaşımı, Düşük gecikme zamanı ile daha da keyifli oyun deneyimi, Video indirme ve izleme kalitesinde farklılaşma ve daha yüksek kapasite ile daha da kaliteli iletişim.

Editör: TE Bilişim