Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. yıldönümü kutlamaları İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’nın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başlayan tören, 23 Nisan şiirlerinin okunması ve gösterilerle devam etti.

YABANCI TURİSTLERDEN BAYRAMA İLGİ
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çelenk sunma törenine, il müdürleri, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları katıldı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’nın anıta çelenk sunmasının ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılımıyla törenin ikinci kısmına geçildi. Törende, çocuklar tarafından Vali Mustafa Toprak’a, Garnizon Komutanı Adullah Atay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çiçek buketleri takdim edildi. 23 Nisan kutlamalarına çok sayıda vatandaş katılırken, yabancı turistler de ilgi gösterdi.

“TEK KUVVET MİLLİ EGEMENLİKTİR”
İl milli eğitim müdürü Vefa Bardakçı, yalnız bir kuvvet olduğunu belirterek "O da milli egemenliktir. Yalnız bir vatan vardır o da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir sözüyle hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli atıldı. TBMM’nin açılışı, milletin tarih boyunca süren arayışlarının özünün onun bizzat kendisini yönetmek istediğini gösteriyordu. Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde sizler, milletin geleceğisiniz. Sizlere duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak milli bayramımız 23 Nisan’ı siz çocuklara armağan etmiştir.”



23 NİSAN GÖSTERİLERİ ALKIŞ TOPLADI
Bardakçı’nın konuşmasının ardından çocuklar tarafından 23 Nisan şiirleri okundu, halk oyunu gösterileri yapıldı. Törenin finali 23 Nisan için özel olarak hazırlanan 23 Nisan gösterisi oldu. Cumhuriyet Meydanı’nı şölen alanına çeviren çocuklar, gösterileriyle protokol ve vatandaşlardan alkış topladı.


Editör: TE Bilişim