Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
İzmir Fuar Alanı 5 nolu holde gerçekleştirilecek 5 gün boyunca devam edecek Hatay Günleri’nde kentin zenginlikleri tanıtılacak. Üç semavi dinin temsilcilerinin de yer alacağı Hatay Günleri’nde barış ve hoşgörü mesajları verilecek. 
3. İzmir Hatay Günleri kapsamında 18 Eylül Çarşamba günü saat 16.00’dan itibaren Defne Apollon kıyafetlerini giyen mankenler, faytonla Alsancak 1’nci ve 2’nci Kordon’dan başlayarak kente özgü defne sabunu dağıtacak. Özel giyimli mankenlerin bulunduğu fayton kısa bir İzmir turunun ardından Saat 17.15’de Konak Meydanı Valilik Konağı önünde olacak.
Konak Meydanı’ndaki Defne sabunu dağıtım etkinliğinin hemen ardından saat 17.30’da Künefe Şöleni başlayacak. Hataylı künefe ustalarının hazırlayacağı künefeler de “Hatay, Barış, Sevgi, Hoşgörü, Kardeşlik” yazacak. Hazırlanan künefeler daha sonra İzmirliler’e ücretsiz olarak ikram edilecek.
Hataylılar Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri, İzmir protokolünün ve Hatay’dan gelen üç semavi dinin temsilcilerinin de katılımıyla 18 Eylül, Çarşamba günü saat 17.00’den itibaren, Konak Meydanı'nda gerçekleştirilecek Fayton’la defne sabunu dağıtımı ve Künefe Şöleni’ne tüm İzmirlileri beklediklerini söylediler.

Editör: TE Bilişim