İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
2015-2016 adli yılı açılış töreni, İzmir Adliye Sarayında gerçekleştirildi. Adliye binası önünde İstiklal Marşının okunması ve Atatürk Anıtına çelenk koymayla başlayan tören, yapılan konuşmalarla devam etti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Celal Kocabaş emekliliğine kısa bir süre kaldığını belirterek helallik isteyerek sözlerine başladı. Kocabaş, hakim ve savcıların herkesin değişik dünya görüşleri, siyasi görüşleri olduğunu belirterek "Ama biz adliyenin kapısının içinden girerken bu görüşleri kapının dışarısında bırakıyoruz. Adalet için özgür yaşamak için devletimize sahip çıkmak zorundayız. Bu sebeple adalet ve adliyenin devletin temeli olduğunu vurgulamak istiyorum. Ben 1974 yılında stajıma başladım. 2015 Ekim’de 41 yılımı doldurarak emekliye ayrılıyorum. Hepinizden helallik istiyorum. Kimi kırdım, üzdüysem gelsin onlarla helalleşelim. Hepinize başarılar ve sağlık diliyorum” dedi.

İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan da, 1 Eylül’ün Dünya Barış Günü olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: “Son dönemde ülkemizde yaşanılan siyasi ve yargısal gelişmeler toplumda hukuka, yargıya duyulan inancı sarsmış ve son derece tehlikeli olan toplumsal ayrışma, kendinden olmayanı ötekileştirme ve yok etme noktasına varmıştır. Siyasal iktidarın temel hak ve özgürlükleri yok sayarak, varlığını her ne koşulda olursa olsun devam ettirme arzusu, kuvvetler birliği esasına dayanan otoriter yapının hedeflendiği başkanlık sistemi hayali ülkeyi hukuki anlamda bir kaosa doğru götürmektedir." 

Barışın, demokratik hukuk devletinin varlık sebebi olduğunu anlatan Özcan, şunları söyledi: "Muş, Kilis, Diyarbakır, Hakkari ve İstanbul’da, Türkiye’nin dört bir yanında katledilen sivil ve asker vatandaşlarımızın katillerine zemin hazırlayanların eylemlerinin savaş suçunu oluşturduğu, uluslararası ceza mahkemelerinde yargılanmaları gerektiğine inanıyoruz. Mutlak güç iktidar arayışına karşı hak ve özgürlük mücadelesi veren İzmir barosu tavrını özgürlük ve barıştan yana devam ettirecektir.” 

Özcan, yeni adli yılın şiddet ve nefret söyleminin terk edildiği, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın sona erdiği, barış içinde geçen bir yıl olmasını diledi. Özcan, ülkenin içinde bulunduğu çatışma ortamını sona erdirme yolunda atılan her adımda gösterilen çabaların amacına ulaşmasını temenni etti.
Editör: TE Bilişim