Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
 Güzelbahçe Belediyesi'nin yaptırdığı Gazeteci Yazar İlhan Selçuk Parkı'nın açılışını gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “30 Martt'an sonra haramilerin iktidarına son vereceğiz” dedi.

Güzelbahçe Belediyesi'nin yaptırdığı geçen beş yıl içinde yaptırdığı 65 parktan birisi olan Yalı Mahallesi'ndeki Gazeteci Yazar İlhan Selçuk Parkı'nın resmi açılışı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Törende konuşan Balbay, “Demokrasi şehitlerine olan borcumuzu, ancak onların düşüncelerini iktidara taşıyarak ödeyebiliriz. 30 marttan sonra haramilerin iktidarına son vereceğiz ve iktidar olacağız.

Yoksa hayat bize dar olacak” dedi. Balbay, böyle bir parka usta gazeteci Atatürkçü, laik cumhuriyet sevdalısı İlhan Selçuk'un ismini verdiği için Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'ye teşekkür etti.

Parkın açılışında konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Gezi Parkı Direnişi'nden öğrendiklerini Güzelbahçe'de uygulayacaklarını belirterek, “Bize kimse halkın istemediği bir projeye imza attıramaz. Biz halk için varız, Güzelbahçeliler için varız.

Halkımız ne isterse biz onu yaparız. Halkımız, park istedi beş yılda 65 adet park yaptık. Bu parklar için ayrı ayrı tören yapmadık. Sadece beşini resmi olarak hizmete açtık.

Bu parkıda açmak için Sayın Milletvekilimiz Mustafa Balbay iki yıl önce cezaevinden bize not göndermişti. Sevgili Balbay'ın özgür olmasını bekledik. Sonunda onun verdiği sözü yerine getirmiş olduk” diye konuştu.

Törende İzmir Gazeteciler ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel de bir konuşma yaptı ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'yi Atatürkçü gazeteci ve yazarlara gösterdiği vefası nedeniyle teşekkür etti.

CHP İl ve İlçe yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişinin katıldığı törende ayrıca Güzelbahçe Belediyesi Gençlik Tiyatrosu “Gezinin Fidanları” isimli 10 dakikalık bir gösteri sundu, coşku dolu alkış aldı.

Parkın açılış kurdelası kesilirken gökyüzüne beş adet beyaz güvercin uçuruldu. Vatandaşlar, daha sonra Balbay ile fotoğraf çektirmek için yarıştı.

Editör: TE Bilişim