Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu
 Çevreye tehditler savurarak banka şubesini tahrip eden ve bir miktar para alarak çevreye savuran öfkeli aile üyeleri, 1,5 saatlik bir operasyonun ardından kimsenin burnu kanamadan etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgiye göre; Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) bulunan özel bir banka şubesi'ne ellerinde balta ve bıçaklarla gelen Demirtaş Ailesi'nin fertlerinden baba Erol Demirtaş (45) ile 17 ve 20 yaşlarındaki iki oğlu ve eşi ile 3 yaşındaki kızı, görevlilerden kendilerine 20 bin lira kredi açmasını istedi. Görevlilerin kendilerine kredi açılmayacağını bildirmeleri üzerine,

hazırlıklı geldikleri anlaşılan aileden oğullardan biri, banka çalışanlarını dışarı çıkardıktan sonra elindeki balta ile camları ve çalışma masalarını kırdı. Diğer oğul ve baba bu sırada banka güvenlik görevlisini de etkisiz hale getirerek elindeki copu gaspetti. Ellerinde bıçaklarla bankada terör estiren saldırganlar, bu sırada kasalarda bulunan paraları da almak istedi.

Olayın duyulmasının ardından çok sayıda polis ekibi ve özel harekat polisleri bankanın önüne gelerek tertibat aldı. Çalışanlar ve müşterilerden bazılarını da rehin tutan saldırgan aile üyeleri, polisler tarafından ikna edilmek istendi. ir saatlik ikna çabalarının ardından polis ekipleri, saldırganlara çay servisi yapabileceklerini bildirdi.

Bu sırada çaycı kıyafetine bürünen bir polis memuru, servis yaptığı sırada elinde balta olan ailenin oğullarından birini etkisiz hale getirdi. Bu sırada büyük şaşkınlık yaşayan aile fertleri, ne yapacaklarını şaşırırken, içeri sızan polisler elinde ekmek bıçağı olan babayı ve yine elinde güvenlikçinin copunun olduğu diğer oğulu 1,5 saat süren operasyonun ardından etkisiz hale getirdi.

Saldırgan ailenin üç ferdi ile anne ve küçük kız çocuğu polis ekipleri tarafından sorgulanmak üzere karakola götürüldü. Olay sırasında banka ve müşterilerden kimsenin burnu kanamadı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Editör: TE Bilişim