Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun Denizli-Selçuk Etabının birincisi Caja Rural Takımı’ndan Pello Bilbao Lopez oldu. Genel Ferdi Klasman’da ise Polkowice Takımı’ndan Davide Rebellin çizgiye 1 dakika 1 saniye geçince yerine Lampre Merida’nın sporcusu Kristijan Durasek oturdu ve Turkuaz Mayonun sahibi oldu. 
Tur’un altıncı ve en uzun etabı olan Denizli - Selçuk startına 157 bisikletçi katıldı. 165 sporcu ile Alanya’da başlayan TUR böylece 8 fire vermiş oldu. Selçuk’ta büyük bir heyecanla karşılanan yarışmacılar, vatandaşların alkışlarıyla Meryemana’ya pedal çevirdiler.

ATAKLAR PEŞISIRA GELDİ
Genel Ferdi Klasman’da gözü olan takımlar, favori sporcularını  Davide Rebellin’den Turkuaz Mayoyu alabilmeleri için 30’uncu kilometreden itibaren yaptıkları yıpratma ataklarını sürekli yenilediler. 3 ayrı kaçış grubu atak yaptı ancak Rebellin’in takım arkadaşları CCC Sprandı Polkowıce’li sporcular anında cevap verip, kaçanlara fırsat tanımadılar. 50’inci kilometre geçilirken bu kez 14 sporcunun bir atağına tanık olduk.

Fakat bu denemede başarısız oldu. Davide Rebellin’in takım arkadaşlarını bir kez daha Turkuaz Mayoyu vermek istemediklerini bu atağa da yanıt vererek ortaya koydular. Grup yine 157 bisikletçi olarak yola devam ederken, temponun da hayli yüksek olduğu bilgisi geldi. 
EN ÖNEMLİ ATAK VE ZAMAN FARKI
Etabın ilk prim kapısına gelinirken, startın başından bu yana elde edilen en büyük zaman farkı yaşandı. Wanty Groupe-Gobert Takımı’ndan Roy Jans, Drapac Takımı’ndan Malcom Rudolph, Topsport Vlaanderen Takımı’ndan Jarl Salomeık ve Torku Şekerspor’dan  Ahmet Akdilek atakla kaçış grubunu oluşturdu. Kaçış grubu ana grupla 2 dakika 22 saniye kadar arayı açtı. Kaçış grubunun 34 saniye arkasında da Nıppo-Vını Fantini Takımı’ndan  Genki Yamamoto yer aldı. Prim kapısına doğru depal basan kaçış grubu ana grupla arasını da gittikçe artan bir zaman farkına ulaştı. Son zaman 5 dakika 17 saniye olarak ölçüldü. Kaçış grubunun arkasında bulunan Genkı Yamamoto’da öndeki gruptan 1 dakika 30 saniye geri kaldı.
 
NAZIM’IN ATAĞI KISA SÜRDÜ
Finişe 5 kilometre kala Torku Şekerspor’dan Nazım Bakırcı atak yapıp ön geçti. Ancak ana grup çok geçmeden Nazım’ı yakaladı. Son iki kilometrede Astana’dan Miguel Angel Lopez Moreno atak yaptı. Onu Tınkoff-Saxo’dan Jay Mccarty kovaladı. Davide Rebellin ise onlardan 10 saniye arkada grup içinde kalmayı tercih ederek durumunu korumaya çalıştı. Bu kez 1 kilometre kala grup iyice parçalandı. Astanalı bisikletçi az bir zaman farkıyla da olsa önde gidiyordu.  Atak üstüne atak yapan sporcuların hedef Rebellin’i tahtından indirmekti. Nitemik 43 yaşındaki sporcu bu ataklara yanıt veremedi. Son metremler görülmeye değer bir finişi bir kez daha gözler önüne serdi. Pello Lopez çizgiyi birinci geçti, ikinciliği tekerlek farkıyla Astana’lı Miguel Angel Lopez Moreno, üçüncülüğü de Para Bustamende kazandı.
BAŞKAN BAKICI “BU ORGANİZASYON SELÇUK İÇİN BULUNMAZ BİR NİMET
Cumhurbaşkanlığı 51. Bisiklet Turnuvası’nın 6. Etabı Selçuk’ta tamamlanmasıyla ilgili açıklama yapan Başkan Bakıcı turnuvanın Selçuk’un tanıtımı için çok önemli bir fırsat olduğunu dile getirerek; “ Denizli – Selçuk Etabı Turnuva’nın altıncı etabıydı. Dolayısıyla Selçuk için bulunmaz bir nimet. Gerçekten tanıtım açısından çok önemli. Bütün dünya bu turnuvayı izliyor. Bu tanıtım açısından bir avantaj. Selçuk doğasıyla, turizmiyle bunu hak eden bir ilçemiz. Sadece bu turnuvaya tanıtım açısından bakmamak lazım” dedi.

Cumhurbaşkanlığı 51. Bisiklet Turnuvası’nın tanıtım açısından olduğu kadar bisiklet ve spor sevgisi açılaması açısından önemli olduğunu belirterek; “Bu organizasyonda tanıtımın yanı sıra bisiklet sevgisi de bir taraftan aşılanıyor. Birçok ülkeden birçok insanın katıldığı bir yarışma oldu. Artık bu turnuva iyice oturdu. Ben Bisiklet Federasyonu Başkanlığı’na 51. Si yapılan Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası için teşekkür ediyorum.  Emeği geçen herkesi kutluyorum.  Selçuk için olduğu kadar Türkiye’nin tanıtımı açısından da bu tür etkinlikler büyük önem arz ediyor. Bu ve buna benzer etkinliklerin Selçuk’tan başlaması çok iyi bir sonuç veriyor. Biz mutluyuz. Selçuk halkı olarak da bundan keyif alıyoruz. 

TUR YARIN SELÇUK-İZMİR ETABIYLA DEVAM EDECEK
51’inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’una yarın koşulacak 166 kilometrelik Selçuk-İzmir etabıyla devam edilecek. Selçuk- İzmir Etabı 2 Mayıs Cumartesi Günü Saint Jean önünde saat 09: 40’da başlayacak. Yedinci etaptan sonra bisikletçilerin tümü İstanbul’a taşınacak.  Tur pazar günü Sultanahmet Meydan’ından verilecek İstanbul-İstanbul etabıyla sona erecek. 51’inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turnuvası Tur pazar günü Sultanahmet Meydan’ından verilecek İstanbul-İstanbul etabıyla sona erecek.
 
Cumhurbaşkanı Finiş Alanı’nda olacak
51’inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun basın lansmanına katılıp bisiklete binerek destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü sona erecek finişe de geleceğini daha önce açıklamıştı. Erdoğan, Tur’da derece alanların ödüllerini verecek ve burada bir konuşma yapacak.

Editör: TE Bilişim