Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
Şenlik süresince çocuklar; çeşitli ikramlar, animasyon gruplarının oyunları ve sürpriz hediyelerle unutamayacakları bir gün geçirdiler. Meles Deltası’nda düzenlenen şenliğe Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata, Genel Müdür Yardımcısı Demir Koloğlu, Genel Koordinatör Halil Tataş ve onlarca çocuk katıldı. Mangal keyfinin yapıldığı günde; çocuklara ekmek arası köfte, makarna, meyve suyu ve dondurma ikram edildi. Tarla Faresi Tiyatro Grubu ise, birbirinden ilginç oyunlar ve masal kahramanları ile çocuklara heyecanlı dakikalar yaşatarak bol bol eğlendirdi. Ayrıca çocuklara su bazlı boya ile yüz boyama yapıldı.

Konak Belediyesi olarak, 23 Nisan haftası süresince birçok etkinliğe imza attıklarını belirten Tartan, etkinlikleri çerçevesinde İzmirgaz’la bir araya gelerek çocuklara güzel bir gün yaşatmak ve onlarla birlikte olmak istediklerini ifade etti. Şenlik ve sokak oyunlarıyla çocukları sanal dünyanın içinden çekip aldıklarını, çocukların bu dünya içinde sıkışıp kaldıklarına değinen Başkan Tartan, ayrıca belediye olarak, Sokak Oyunları Festivali’yle çocukların unutulan oyun ve oyuncaklarla buluşacağını söyledi. Tartan, “Sokakta eski oyunlardan hiçbiri kalmadı evde tek başına bilgisayar oynayan çocuklar var. Oyun oynamak bir kültürdür, sokak kültürüdür, o sokağı ayakta tutan ve canlı kılan dinamiklerden biridir. Sokak Oyunları Festivali ile bu oyunları bir nebze olsun yaşatıp, çocuklarımıza tanıtmayı ve unutanlara da hatırlatmayı amaçlıyoruz “ dedi.

İzmirgaz Genel Müdürü Yandımata ise, çocuklara yönelik çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: “İzmirgaz olarak misyonumuzu sadece doğalgazın dağıtım ve işletmesini yapmak olarak görmüyoruz. Aynı zamanda içinde bulunduğumuz kent için bir değer yaratma çabası içerisindeyiz. Bu çabalarımızda geleceğimiz olan çocuklarımız önemli bir yer tutmaktadır. Kuruluşumuzdan itibaren her yıl çeşitli projelerle çocuklarımızla birlikte olarak onların gelişimlerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bugün de 23 Nisan etkinlikleri içerisinde Konak Belediyesi ile birlikte çocuklarımızın bayram kutlamasına ortak olmak istedik. Şirketim adına tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım.”
Duygularını dile getiren çocuklar da, Konak Belediyesi ve İzmirgaz’a düzenledikleri organizasyonla kendileriyle birlikte oldukları için teşekkür ettiler.Etkinlikte Başkan Tartan ve Genel Müdür Yandımata da, çocukların oyunlarına katılarak eğlenceli dakikalar yaşadılar. Şenliğin sonunda ise çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Editör: TE Bilişim