İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı
İzmirli fırın işletmecisi İshak Küçük zammın aslında ertelenmiş bir zam olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Aslında bundan önceki yapılan zamda ekmek 1 TL olacaktı. Direkt 1 TL yapmak yerine 10-15 kuruş zam yapılması planlandı. Belli bir periyodik zaman içerisinde oldu. Aslında daha önce olmalıydı. Çünkü maliyetler aldı başını gidiyor. Mayanın kilosu 18’ken şuan 38’e çıktı. Bunun dışında doğalgazı, elektriği, personeli var. 10 kuruş zam aslında zam değil. Bu aslında yapılmış zam ilave olan bir zam değil.”

“FİYAT DÜŞSÜN DİYE BEKLERKEN ÇIKIYOR”
Vatandaşlar ise yapılan zamma tepki gösterdi. Ekmek fiyatlarında düşüş yapılmasını beklerken fiyatların arttığını belirten bir vatandaş, “Asgari ücretle geçiniyoruz. Eve 10 ekmek alsak günlük 10 TL. Çoluk, çocuk evin gideri var.

Biz ne yapacağız bilmiyorum. Çok yüksek zam var. 900 TL’ye çalışıyoruz. Biz bu ücretleri nasıl karşılayacağız. Biz fiyatlar düşsün diye beklerken, daha da yükseliyor. İnsanlar nasıl geçinecek bilmiyoruz” diye konuştu.

“10 EKMEK YİYEN EVDEN 1 EKMEK AZALACAK”
Müşterilerin fiyatların artmasıyla azaldığını belirten bir esnaf da şunları söyledi: “Müşterimize 90 kuruş fazla geliyordu. İnsanlar günde 2-3 ekmekle yetinemiyor.

Buralar geliri yüksek yerler değil. Fırıncıların kendilerine göre haklı olduğu yerler var.

Ama vatandaş bu fiyatları karşılayabilecek durumda değil. Malum maaşlara göre zamlarla gıda sektörüne gelen zamlar arasında büyük farklılık var.

Doğal olarak insanlar tepkili. 10 kuruş artması günde 10 ekmek yenen bir evde her gün bir ekmeğin azalması demek oluyor. Sıkıntı büyük. Bizim de satışlarımız düşüyor.”
Editör: TE Bilişim