Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Günlük 2000 Kişiye İftar Veriyor. Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Günlük 2000 Kişiye İftar Veriyor.
Güzel havanın tadını çıkaranlar arasında, soğuklardan bunalan gurbetçiler de vardı. 
İzmir, güzel havaların tadını çıkarmaya devam ediyor. Hava sıcaklığının 24 dereceye çıkmasını fırsat bilen vatandaşlar, Konak meydanına akın etti. Kısa kollu kıyafetle güneşten faydalanan vatandaşlar bol bol gezdi. Yurt dışından İzmir’e tatile gelen gurbetçiler de sıcak havanın tadını çıkardı. İsveç ve Amerika Birleşik Devletlerinden gelen tatilciler, yurt dışında böyle havalara rastlamadıkları için güneşten faydalandıklarını söyledi.

PAÇAYI SIVAYIP D VİTAMİNİ ALDI
Konak meydanında bulunan banklarda pantolon paçalarını sıvayarak oturan Zülküf Ok, “Bu sıcaklığı yurt dışında göremeyiz. İsveç’ten geliyoruz. İsveç çok soğuk ve güneşi göremiyoruz. Bu yüzden bu güneşten faydalanmak için paçaları sıvadım. Bol bol D vitamini toplayıp çarşamba günü İsveç’e geri döneceğiz” diye konuştu.

“ORADA -25 DERECEDEYİZ”
Eşi ile Amerika Birleşik Devletlerinden tatile gelen Yasemin Farrel ise, sıcak hava nedeniyle askılı kıyafetle dolaştığını belirterek, “Bize ‘soğuk olur’ dediler. Bu yüzden ceketleri getirdik. Havayı böyle görünce çok şaşırdık. Deniz kıyafetlerimiz olsa onları giyip çıkacağız. Müthiş bir hava var. Askılı kıyafet getirmemiştik, o yüzden kıyafetleri burada aldık. Bir haftadır dışarıdan içeriye girmiyoruz. Sokaklarda dolaşıyoruz. Gezmediğimiz yer kalmadı. Bu havada eğlenin. Biz orada -25 derecedeyiz” dedi.

“70 YAŞINDAYIM BU KADAR SICAK GÖRMEDİM”
Kızı ve eşinin kısa kollu kıyafetle dışarı çıktığını söyleyen Pakize Akabay da, “Mart ayına giriyoruz ve hava o kadar sıcak ki, şaşkınız. Normalde bu kadar sıcak olmaz. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde seyrediyor. Galiba bizi çok sıcak bir yaz bekliyor” derken, Necmettin Taşdemir ise şubat ayının son günündeki sıcak havayı “70 yaşındayım bu kadar sıcak hava görmedim” sözleriyle anlattı. Çocuklarının evde oturmaktan sıkıldığını söyleyen Aynur Yüce ise, sıcak havayı fırsat bilerek ailece gezmeye çıktıklarını belirtti.
Editör: TE Bilişim