İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
 Torbalı Ticaret Odası (TTO), İş-Kur ve KOSGEB Güney Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği, 2015 yılının ilk Uygulamalı Girişimcilik Kursu başlıyor. Bu güne kadar 10 tane kursun açıldığı ve yüzlerce girişimcinin eğitim gördüğü ilçede bu yıl açılacak ilk kursta da 60 kişi eğitim alacak.

30’ar kişilik 2 sınıftan toplam 60 kişinin eğitim göreceği kurs için imzalar atıldı. Torbalı Ticaret Odası meclis salonunda yeni girişimcileri bilgilendiren KOSGEB Güney Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı, TÜİK rakamlarına göre işsizlik oranı İzmir’de 2012 yılında 14,7, 2013’de yüzde 15,4 olduğunu bu rakamlarla İzmir’in Türkiye’de işsizlik oranında 6’ncı sırada olduğunu söyledi. İşsizliği bitirecek en önemli unsurun girişimci sayısını artırmak olduğunu beliren Çanakçı, “Torbalı bu konuda öncü bir kent. Sürekli girişimcilik kursu açılıyor ve çok sayıda işyeri açıldı” şeklinde konuştu.

KOSGEB Güney Bölge Müdür Mustafa Çanakçı, önümüzdeki günlerde başlayacak olan kurs hakkında girişimcilere bilgi verdi. 30’ar kişilik iki sınıfın açılacağı kursta eğitimler 70 saat sürecek. Torbalı’nın dışarıdan göç aldığını ve bu durumun istihdam ile ilgili sıkıntıları beraberinde getirdiğini belirten Çanakçı, “İstihdam problemini çözecek en önemli adımda yeni girişimciler bulmak. Yeni istihdamlar oluşturmak istiyoruz. Bunun içinde 30 bin lirası hibe 100 bin liraya veren bir kredi veriyoruz.

Özellikle gençlerin ve bayanların yoğun ilgi göstermesi bizi memnun ediyor. Son 3 yılda en fazla işsizin olduğu yer İzmir. 2012 yılında yüzde 14.7 ile Türkiye’de birinci olan İzmir, işsizlikte 2014 yılında ise 6. sırada yer aldı. Bu sorunu ortadan kaldırmalıyız. Ayrıca iş planına bağlı olmadan açılan işletmelerin ömrü en fazla 5 yıl oluyor. Bu nedenle sürdürülebilir işletmelerin kurulması gerekiyor. 3 yılda KOSGEB katkısıyla İzmir’de 1000’den fazla işletme kuruldu. Torbalı en çok işletme kurulan bölgelerin başında geliyor. Umarım bu kurs sonunda yeni girişimcilerde bu kervana dahil olur” dedi.

Editör: TE Bilişim