Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
 İzmir'de yeni Kent içi ulaşım düzenlemeleri, iptal edilen hatlar yüzünden vatandaşın tepkisini çekmeye devam ediyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni ulaşım sistemini hayata geçirmesiyle iptal edilen uzun hatlardan biri olan Cumhuriyet Mahallesi'nde vatandaşlar tepkilerini göstermek için eylem yaptı. Daha önce muhtarlık ofisini basan vatandaşlar bu kez de başka semtlerden gelerek mahallenin içinden geçen 125 numaralı Mustafa Kemal - Halkapınar otobüsünün yolunu kesti.

OTOBÜSÜMÜZÜ İSTİYORUZ


 
Bugün öğle saatlerinde Alim Dağhan Caddesi'ndeki pazar yeri durağının önünde toplanan vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mahallenin Kent merkezine ulaşmasını sağlayan tek hattı olan 131 Cumhuriyet Mahallesi otobüsünü iptal etmesine tepki gösterdi.

Bir süre alkışlarla uygulamayı protesto eden vatandaşlar daha sonra Esin Sitesi, Mustafa Kemal Mahallesi, İnönü Mahallesi'nden gelen 125 numaralı Mustafa Kemal Mahallesi-Halkapınar hattı otobüsünün yolunu kesti.

Amaçlarının seslerini duyurmak ve mağduriyetlerinin giderilmesi olduğunu belirten vatandaşlar, "35 bin kişinin yaşadığı semtten Kent merkezine gitmek için kullandığımız 50 yıllık otobüs hattını geri istiyoruz. Bizim tek isteğimiz hattımızın geri iade edilmesi. Buradan diğer semtler gibi Konak'a ve Halkapınar'a ulaşmak için 131 hattımızı geri istiyoruz. Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu sesimizi duysun" dedi.

NE DOLMUŞ NE OTOBÜS VAR

Kente ulaşımın mahallenin içinden geçen ve Esin Sitesi, Mustafa Kemal Mahallesi, İnönü Mahallesi'nden gelen 125 numaralı Mustafa Kemal Mahallesi Halkapınar otobüsü ile sağlandığını söyleyen vatandaşlar, "125 zaten bizim mahallemize gelen kadar dolup taşıyor. Biz yollarda yaya kalıyoruz. Bunun için Serinkuyu Anadolu Caddesine kadar yürümek zorunda kalıyoruz. Ayrıca bu mahalleye ait bir dolmuşumuz da yok. Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Mahallesi otobüsüne yolcu sayısı az olduğu için kaldırmış. Bu kararı alırken acaba bize sordu mu?" dedi.

AZİZ BAŞKAN'IN SORUNU ÇÖZECEĞİNE İNANIYORUZ

Vatandaşlarla birlikte basın açıklaması yapan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan ise "Bizim belediye başkanlarımızla herhangi bir sorunumuz yok. Amacımız eylem yapmak değil. Biz sadece otobüsümüzü geri istiyoruz. Bu konuda ben de mahalle muhtarı olarak mahalle halkı adına mağduriyetimizi Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Masası'na bildirdim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun bizim bu mağduriyetimizi gideceğine inanıyoruz" diye konuştu

Editör: TE Bilişim