Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
 İzmir- İstanbul Otoyol projesinin İzmir'e son bağlantı noktası olan Doğanlar- Naldöken- Belkahve- Ulucak- Kemalpaşa kesiminde imar planı ve proje bağlamında teknik hataların bulunduğunu savunan Doğanlar Mahallesi sakinleri,  avukatları Mustafa Kemal Turan'la birlikte, otoyolun geçeği bölgede basın açıklaması yaptı. Avukat Turan, bölgede otoyolun viyadükle geçişinin yapılması ve kamulaştırmanın da mahallede yaşayan insanların mağdur edilmeden uygulanması gerektiğini söyledi.
Bornova İlçesi Doğanlar Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 50 kişi ile avukatları Mustafa Kemal Turan, İzmir- İstanbul Otoyolu projesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Avukat Turan şunları söyledi:


 
"Otoyol projesinin Doğanlar- Naldöken- Belkahve geçişinde geçiş viyadük ile değil tamamen dolgu mahiyetinde bir duvar geçişiyken, bizim yaptığımız açıklama üzerine Karayolları Genel Müdürlüğü hatasını kısmen kabul etmiş ve projeyi revize ederek, Doğanlar- Naldöken arasının önemli bir kısmını viyadüğe çevirmiştir. Böylelikle otoyolun bıçak gibi kestiği yerleşim düzeni ve yaşam alanları hiç yoksa bu viyadük altlarından ulaşımı sağlayabildikleri gibi, ışık, rüzgar gibi nimetlerden de faydalanabilecek duruma gelmişlerdir. Bu iyileştirmenin plan revizyonu için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne konu hemen intikal etmesine rağmen belediye tam iki yıl boyunca bu planın onayını geciktirmiş ve böylelikle hem projeyi geciktirmiş ve hem de devam eden yargısal süreç içinde mahkemelerde davaların uzamasına ve hak kayıplarına neden olmuştur. Buradaki grup, İzmir- İstanbul Otoyolu projesi kapsamı içinde, otoyolun Doğanlar ve Kavaklıdere kısmı ile alakalı sorun yaşıyor. Kamulaştırmada emsal, 12 kilometre uzaklıktaki bir bölge üzerinden yapıldı. Burada yaşayan insanlar, evleri kamulaştırıldıktan sonra yine burada ev almak istiyor, fakat ödenen parayla buradan ev almaları mümkün değil."

PROJEYLE İLGİLİ MAKET

Bölgeye yapılacak projenin daha anlaşılır hale gelmesi için maket de yapan avukat Turan'ın yansıra mahalle sakinlerinden Rukiye Aydın, "Biz mağduruz, kamulaştırma yapıldıktan sonra yine bu bölgede oturabileceğimiz bir ev almak istiyoruz. Ama verilen para o dairelerden almamıza yetmiyor" diye konuştu.

FARKLI KAMULAŞTIRMA

Kamulaştırma yapılırken farklılık yaşandığını ileri süren mahalleli Metin Yıldırım, "Burada yapılan kamulaştırmanın tamamından rahatsızız. Burada acele kamulaştırma yapıldı. Karayolları ve bilirkişi, kamulaştırmada düşük fiyatlar gösterdi" dedi.

Açıklamının ardından grup dağıldı..

Editör: TE Bilişim