İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı
Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Şengül, “Gözyaşı ile değil, vatandaşın rızası ile dönüşüm yapılmalı. Devletin dönüşümden tek beklentisi, insanların daha güzel yaşam alanlarına kavuşmasıdır” dedi. 
AK Parti Bayraklı İlçe Teşkilatı’nın organize ettiği kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı Bayraklı Fuat Edip Baksı Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya katılan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Bayraklı ve diğer kentsel dönüşüm alanlarında çalışma yapılabilmesi için öncelikle çok ciddi araştırmalar yapılması gerektiğini belirtti.
Konut ve barınma hakkı sosyal devlet anlayışının olmazsa olmazıdır" diyen Şengül, “Bayraklı’nın çilesine, sorunlarına, ihmal edilmişliğine AK Parti kulak verdi. Bayraklı’yı ilçe yaptı. Çünkü bu ilçenin Milli Gelir’den payına düşeni almasını istedik, Bayraklı çöpten çamurdan gecekondudan kurtulsun, hak ettiği huzur ve refaha kavuşsun istedik. Şimdi kentsel dönüşüm ile Bayraklı’nın çehresi değişecek. İnsanlar koşulları iyileştirilmiş, daha yaşanılası konutlarda yaşayacaklar. Binaları sağlamlaştırırken aynı zamanda sağlıklı bir çevre oluşturacağız. Devletin dönüşümden tek beklentisi, insanların daha güzel yaşam alanlarına kavuşmasıdır” dedi.
“RIZASIZ BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMAYACAK”
Devletin kimsenin yerini zorla ‘riskli alan’ ilan etmediğini belirten Şengül, vatandaşın rızası alınmadan dönüşüm yapılamayacağının altını çizdi. Şengül şu ifadelerde bulundu;
“Vatandaşın rızası alınmadan bir çivi bile çakılmayacak. Asla korku siyaseti yapanlara aldırış etmeyin. Devlet olarak kimsenin yerini zorla ‘riskli alan’ ilan etmedik. Siz istemedikten sonra kimse gelip sizin evinizi de yıkamaz tehdit de edemez. Bu noktada vatandaşın yüzde yüz rızası alınmak zorunda. Bunları yasaya dayanarak söylüyorum, bu konuda rahat olun. Bazı duyumlar alıyorum, vatandaşa ya imzalarsın ya da mülkün kamulaşır diyorlarmış. Hiç korkmayın, vatandaşın rızası alınmadan asla kamulaştıramazlar. Önce vatandaşı memnun edeceksin, ondan sonra dönüşüm yapacaksın. Bu dönüşüm şart, bunu yapmamız lazım ama insanları ağlatarak, ahını alarak değil.”
Editör: TE Bilişim