İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından kaçak getirilen alkollü içkilerin bir büfede satıldığı ihbarını aldı.

Araştırma yapan ekipler, R.A. unvanlı firmanın yurt dışından getirerek antrepoya koyduğu içkileri gümrük işlemine tabi tutmadan antrepodan çıkararak ülkeye soktuğu, kaçak olarak ülkeye sokulan içkilerin P.B. unvanlı büfede satıldığını tespit etti.

Harekete geçen ekipler, R.A. unvanlı firmanın antrepo ve işyerlerinde arama yaptı. P.B. unvanlı büfede yapılan aramalarda, kaçak 51 alkollü içki ile üzerinde bandrol bulunmayan yabancı menşeli gümrük kaçağı 26 sigara ve puro cinsi eşya ele geçirildi. Gümrük muhafaza ekiplerinin firmanın eşyalarının bulunduğu antrepoda yaptıkları aramada, alkollü içki cinsi eşyaların olması gerekenden eksik olduğu, içi boş içki kutularının bulunduğu görüldü. Antrepoda bulunan ve ülkeye kaçak olarak sokulmak istenen piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olan toplam 15 bin 730 şişe alkollü içkiye el konuldu.


Firmanın faal olmadığı, paravan olarak kurulduğu, sahibi M.K.’nin kaçakçılık amacıyla bu firmayı kurduğu, firmanın resmi olarak kiralamadığı ve hiçbir suretle kullanmadığı bir depoyu kiralamış ve kullanmış gibi gösterdiği, bu amaçla hazırladığı içeriği sahte belge ile İthalatçı-Dağıtıcı Belgesi aldığı anlaşıldı.

Firmanın bu belgeyi kullanmak suretiyle içkilere tatbik etmek üzere bandrol temin ettiği ve bu sayede alkollü içki ithalatı gerçekleştirdiği, ayrıca firmanın antrepodaki eşyaları da kaçak olarak ülkeye soktuğu, bu içkileri de şüphelilerden birine ait bir işyerinde satışa sunduğu ortaya çıkarıldı. 12 şüpheli hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.
Editör: TE Bilişim