İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
İzmir’de, geçmişten günümüze, jazzdan popa kadar dünya müziklerini 7 dilde seslendiren Özgen Akçagül ve Blue Note Orkestrası, EBSO üyesi sanayicilerin katkıları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bu kez EBSO Vakfı’ndan burs alan öğrenciler için sahneye çıktı.
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Eğitime Destek Bahar Konseri’nde büyük salonu dolduran İzmirli sanatseverler, şarkılara hem sesleriyle hem de alkışlarıyla eşlik etti. Konserin sonunda 10. yıl marşı ile İzmir Marşı hep bir ağızdan coşkuyla söylendi. Konsere katkılarından dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesi adına başkan danışmanı Muzaffer Tunçağ’a plaket verildi.
Sunuculuğunu gazeteci Yazar Ayçe Dikmen ile kadınlar birliği üyesi İncila Kabadayı’nın üstlendiği Eğitime Destek Bahar Konseri’nin açılışında konuşan EBSO Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı İhsan Özduran, kadınların onurunu yükseltmeyi, gençlerin aydınlık geleceğine destek vermeyi ilke edindiklerini söyledi. EBSO Vakfı ve Kadınlar Birliği’nin kuruluşundan bu güne kadar geçen 15 yıllık sürede gerçekleştirdikleri sanatsal etkinliklere vurgu yapan Özduran, "Emeğimizi sanatla harmanladık, müzikle ışıklandırdık, tiyatroyla sahneledik. Geriye dönüp baktığımızda ideallerimizi gerçekleştirmekte olduğumuzu görüyoruz. Bursiyer mezunlarımızın başarıları, yetişmiş bireyler olmaları, ülkemize yaptığı olumlu katkılar, verilen emeklerin ne kadar güzel noktalara ulaştığını gösteriyor. Birliğimize ve gençlerimize destek verenlere teşekkür ediyoruz” dedi. Özduran, gelecek için hayal kurmaya ve emek vermeye devam edeceklerini, kadınların ve gençlerin yanında olacaklarını belirtirken şöyle konuştu; “Daha yaşanabilir bir dünyada laik, demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamayı, çalışmayı ve üretmeyi hayal eden gençlerimiz için emek verelim. Bilelim ki ancak gençlere verilen emeklerle çiçek açacaktır kadınların ve çocukların hayatındaki tüm kurumuş dallar."
EBSO Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enver Olgunsoy da Kadınlar Birliği’nin gençlerin geleceğine ışık olmak amacıyla gerçekleştirdikleri çalışmaların destekçisi olduklarını ve devamını dilediklerini ifade etti.
Editör: TE Bilişim