İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan duruşmada zanlı V.A (36), "Çocuğu almak için gittiğimde eşimle aramızda tartışma çıktı. Mutfaktan bıçak alarak üzerime saldıran eşimle boğuştuk. Beni sol elimden yaraladı.

Boğuşma sırasında şuurumu kaybettim ve kendisine kaç bıçak darbesi vurduğumu hatırlamıyorum" dedi. Duruşmaya katılan Serpil Erfındık (38)'ın annesi Kamuran Aksakal da, işsiz dolaşan eski damadının kendisini ve kızını ölümle tehdit ettiğini, kızına yaklaşmama cezasının bittiği gün cinayeti işlediğini ve kendisinden şikayetçi olduğunu söyledi. 

Olay, İzmir'in Buca ilçesine bağlı Kaynaklar bölgesinde, geçen 15 Aralık günü saat 11.30 sıralarında meydana geldi. İnşaat işçisi V.A., Dokuz Eylül Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde öğretim görevlisi olan eski eşi Serpil Erfındık'ı, iki yaşındaki oğlu E.B.A.'nın gözü önünde bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılanmaya başlandı. İzmir 5.Ağır Ceza Mahkemesi'nde geniş güvenlik önlemleri altında yapılan duruşmaya tutuklu zanlı V.A., ölen Serpil Erfındık'ın annesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İzmir Barosu adına avukatlar katıldı.

PİŞMANIM
Eski eşini öldürmek suçundan müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan ve ilk kez kendisini savunan zanlı V.A., sözlerini şöyle sürdürdü: "Severek evlendiğim eşimle 3 yıl evli kaldık sonra boşandık. Boşandıktan sonra haftanın belirli günleri çocuğumu almaya gidiyordum. Kendisiyle bir sorun yaşamadık.

Ancak, son zamanlarda eşim çocuğu bana vermek istemedi. Her çocuğu almaya gittiğimde bana hakaret ediyordu. Olay günü yine çocuğu almaya gittim. Eşim önce vermek istemedi. Zorla çocuğu aldım. Durağa gittiğimde oğlum altını pisletti. Eve tekrar döndüm. Çocuğun altını pislettiğini ve temizlenmesi gerektiğini söyledim. Bana sen ne biçim adamsın, al kendin temizle şeklinde hakaretlerde bulundu. Sonra mutfakta bulunan bıçağı alıp saldırdı. Kendimi savunurken sol elimden yaralandım." 

Bir eliyle boğuştuğu eşinin boğazını tuttuğunu, bir eliyle bıçağa karşı koymaya çalıştığını belirten V.A., sözlerine şöyle devam etti: "Boğuşma sırasında eşim yere düştü. Bende üzerine çıktım. Bu sırada başka bir yere düşen bıçağı aldım sonra şuurumu kaybettim. Kendisini kaç kez bıçakladığımı hatırlamıyorum. Boğuşma sırasında oğlum başka bir odadaydı. Kanları görmesin diye eşimin üzerini çarşafla örttüm." 

Olay yaşandığı sırada oğlunun başka bir odada olduğunu, kanları görmesin diye eşinin üzerini çarşafla örttüğünü belirten zanlı, "Eşimi çok seviyordum. Yaptığımdan pişmanlık duyuyorum" diye konuştu. 

KIZIMIN HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORDUM
Duruşmaya katılan Serpil Erfındık'ın annesi Kamuran Aksakal da, "Kızım girdiği işyerinde V.A. ile tanışmış. Sonra beni tanıştırdı. Ben bu birlikteliğe karşı geldim. Kızımla bu yüzden uzun süre konuşmadık.

Çocuk olduktan sonra görüşüyorduk. Kızım, uzun süredir çalışmayan eşinden boşandı. Boşandıktan sonra V.A. hem beni hem kızımı tehdit etmeye başladı. Bu konuda kendisine uzaklaştırma cezası verildi.

Kızımın hayatından endişe ediyordum. Olay günü kızımın evine gittim kapı kapalıydı. Meğer V.A kızımı öldürüp gitmiş. Kapı kapalı olduğu için içeri giremedim. Kızımın telefonları kapalıydı. Eve döndükten birkaç saat sonra kızımın öldürüldüğü haberini aldım. Kızımı öldüren V.A.'dan şikayetçiyim." 

Duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çocuk Esirgeme Kurumu ve İzmir Barosu adına katılan avukatlar sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Duruşma, gelmeyen tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
Editör: TE Bilişim