Hamza Dağ'dan Basmane Esnafına Müjde Hamza Dağ'dan Basmane Esnafına Müjde
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun talimatı ile 'Paralel Yapı'ya yönelik, bugün sabah erken saatlerde operasyon yaptı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet (FETÖ/PYD) yapılanmasına mensup olduğu gerekçesiyle 57 kişiye gözaltı kararının verildiği belirtildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir'de gerçekleştirilen paralel yapı operasyonuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, 57 kişi hakkında gözaltı kararının verildiği ve 40 adreste arama ve el koyma işlemi yapıldığı ifade edildi. 30'un üzerinde gözaltına alınan kişilerin aralarında iş avukatları, avukatlar ve bir bürokratın bulunduğu ifade edilen açıklamada, şüphelilerin, FETÖ/PYD Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanmasına mensup olduğu ifade edildi. 

Savcılık operasyona ilişkin şu açıklamayı yaptı:
"Kamuoyunda Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması adıyla bilinen terör örgütüne mensup olduğu iddia edilen kişilerin örgüt adına himmet, infak, bağış, kurban ve benzeri adlar adı altında düzenlenen toplantılara katılanlardan ikna, tehdit ya da şantaj yoluyla para topladıkları, bu paraları örgüte aktararak örgüte ekonomik kaynak sağladıkları iddiaları ve bu yönde ciddi bulguların bulunması üzerine daha önce Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturması Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında 57 kişiye yönelik olarak gözaltına alınma talimatı verilmiş olup, 39 kişiye ait 40 adreste arama ve el koyma işlemi yapılmıştır."
Editör: TE Bilişim