İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
 Damıtılan alkole metil alkol karıştıran zanlı ile marketlere dağıtım yapan 2 zanlı da yakalandı. 
İzmir’in Konak, Karbağlar, Buca ve Urla ilçelerinde 23 -29 Kasım tarihleri arasında metil alkol zehirlenmesi nedeniyle 8 kişi hayatını kaybederken, 13 kişi de yoğun bakımda tedavi altına alındı. Sahte rakıdan yaşanan ölümler üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, sahte içki satışı yapan 10 şüpheliyi yakaladı. Perakende kurma rakı tabir edilen sahte alkollü içecek satışı yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 10 zanlıdan 2’si tutuklanırken, 8 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Öte yandan bir vatandaşın alkolden zehirlenmesi üzerine sahte rakı satan market işletmecisi Z.G. (44) de gözaltına alındı. Araştırmayı derinleştiren Cinayet Büro Amirliği ekipleri, marketlere sahte alkolleri dağıtan E.Ö. (47) ve E.Ö.'ye mal temin eden Ç.M.F.'yi (39) de düzenlenen operasyonla yakaladı. Polis, zanlıların ifadelerinden yola çıkarak İzmir’de sahte alkol üretimi yapan O.Y.’nin (23) izini buldu. Polis ekipleri, geçtiğimiz cumartesi akşamı Karşıyaka Örnekköy semtindeki O.Y.’nin evine baskın yaptı. O.Y. yakalanırken, evin adeta alkol üretim merkezi olduğu görüldü. O.Y.’nin evinde yapılan aramada içki damıtımında kullanılan damıtma düzeneği, toplam 90 litre kurma rakı, imalatta kullanılan 20 litre tiner, 1 litre aseton, 1 litre sodyum fosfat, çok sayıda votka etiketi ve imalatta kullanılan çok sayıda boş bidon ele geçirildi.

Cinayet Büro ekipleri, sahte alkolün üretiminden dağıtımına kadar şebekenin çalışma sistemini çözdü. İzmir’de kalorifer tank temizleme işi yapan O.Y.’nin damıtarak sahte alkolü üretip Ç.M.F’ye teslim ettiği, Ç.M.F.’nin de alkole metil alkol karıştırarak marketlere dağıtmak üzere E.Ö. ve Ş.S.’ye verdiği belirlendi. 
Emniyetteki işlemleri tamamlanan O.Y., Ç.M.F., E.Ö. ve Z.G., dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Firari olan seyyar satıcı Ş.S.’yi arama çalışmalarının ise devam ettiği bildirildi. Öte yandan marketlerinde sahte alkol satan şüphelilerin polisi yanıltmak için sahte alkolü aldıklarını söyledikleri 'Arap' lakaplı kişinin uydurulmuş bir kişi olduğu belirlendi. 
Metil alkol zehirlenmesi nedeniyle tedavi gören 13 kişiden 2'si taburcu olurken, 11 kişinin tedavisi devam ediyor. 

Editör: TE Bilişim