Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
Babaanne ile torun kaldırıldıkları hastanelerde öldü. Kaza yerinden kaçan sürücü saatler sonra Menderes İlçesinde yakalandı.
İddialara göre, Balahanım Mengücek ile torunu Mert Mengücek karşıya geçmek için toprak yol üstünde trafiğin azalmasını bekledi. Bu esnada bir arkadaşının kiraladığı otomobille gezmeye çıkan 28 yaşındaki sürücü Sami E (28), idaresindeki 16 GB 944 plakalı araçla yol kenarında bulunan babaanne ile torununu görmeyerek çarptı. Babaanne ile torunu kanlar içinde yere yığılınca panikleyen Sami E, arkadaşı Cevdet Dikici(26) ile birlikte hızla uzaklaşarak kayıplara karıştı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen 112 görevlileri, yaptıkları ilk müdahalenin ardından babaanne Balahanım Mengücek'i Katip Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, torunu Mert Mengücek'i de Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. Balahanım ve Mert Mengücek hastanelerde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Mert'in geçen ay sünnet düğünü olduğu öğrenildi.
Babaanne ve torununa çarparak ölümlerine sebep olan sürücü Sami E ile Cevdet Dikici olaydan 7 saat sonra polis tarafından Menderes İlçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler güvenlik nedeniyle Yeşilyurt Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Sürücü Sami E'in kazanın üzerinden 7 saat geçmesine rağmen alkol testinde 0,9 promil alkollü olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Editör: TE Bilişim