Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması
İzmir Metro A.Ş., Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bölge Müdürlüğü ile tren sürücülüğü eğitimi programını uygulamaya başladı. Türkiye'de ilk kez uygulanan proje kapsamında 28 kişiye eğitim veriliyor. Kursa katılanlar, trenin mekanik aksamından kullanımına kadar her türlü bilgiyi öğrenirken, eğitimi başarıyla tamamlayanların ihtiyaca göre sürücü olarak istihdam edilebileceği bildirildi.

6 ay süreyle eğitim görecek olan adaylara tren sürücülüğü ile ilgili tüm teorik bilgiler verilecek. Adaylar kurs kapsamında, toplam 2 kilometre tren sürüşü yaparak pratik eğitim de alacaklar. Eğitim kapsamında tren sürüşleri öncelikle gece yolcusuz vagonlarda, bu aşamadan sonra da yolculu vagonlarda “uzman sürücü gözetiminde” uygulanacak.

Adaylar eğitimlerinin ardından yazılı, sözlü ve uygulamalı olarak 3 ayrı sınavdan geçecek. İzmir Metro A.Ş. Trafik Müdürlüğü tarafından oluşturulan heyetin yapacağı sınavlardan 70 puan ve üzeri alan adaylar başarılı kabul edilerek metro sürücülüğü brövesi almaya hak kazanacak. Bröve alanlar, aynı zamanda İzmir Metro A.Ş. kadrosuna girmeyi de hak edecek.

Yıl sonuna kadar devam edecek eğitimlerde 28 aday, yoğun bir çalışma temposu sürdürecek. Adaylar kurallar kitabı, acil durum prosedürleri ve sürüş teknikleri gibi teorik bilgilerin yanı sıra metro trenlerine ve trafik işletimine ilişkin teknik bilgiler de alacak.
Editör: TE Bilişim