Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
Yolcular bu durumdan memnun kaldıklarını dile getirdi. 20 bin metrekare kapalı alana sahip 20 milyon yolcu kapasiteli İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Türkiye’de ilk olarak önemli bir güvenlik uygulamasına pilot bölge seçildi.

Türkiye’nin en büyük iç hatlar terminali olan Adnan Menderes Havalimanında başlatılan yeni uygulamayla, iç hatlar terminalindeki yolcular artık tek bir kontrol noktasında aranacak. Daha önce bulunan ilk giriş güvenlik kontrol noktaları kaldırıldı.

1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren geçerli olan yeni güvenlik uygulamasıyla, havalimanlarının daha güvenilir hale getirilmesi ve eskiden iki kez üzerleri arandığı için yolcuların yaşadığı vakit kaybının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bugün başlatılan uygulama ile İzmir Adnan Menderes Havalimanında yoğunluk yaşanmadığı gözlendi.

Uygulamadan haberi olmayan yolcular ilk girişteki güvenlik noktasının olmamasına şaşırırken kaldırılmasının memnuniyetini dile getirdi. Yolcular, tek arama noktasının daha iyi olduğunu boş yere zaman kaybı yaşamadıklarını ve iki defa üzerlerindeki metal araçları çıkarmadıkları için uygulamanın doğru olduğunu söyledi.

2014 YILINDA 11 MİLYON YOLCUYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Adnan Menderes Havalimanı, ayrıca yolcu kapasitesiyle dikkat çekiyor. 2014 yılında 11 milyon yolcuya ev sahipliği yapan Adnan Menderes Havalimanından 7 hava yolu ile yurt içi 20 noktaya, 58 hava yolu ile 28 ülkede 75 noktaya sefer düzenlendi. Havalimanında 2014 yılında toplam yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 81 bin 751 uçuş gerçekleştirildi. 2015 yılının ilk altı ayında bu rakamlarda artış olduğu bildirildi.
Editör: TE Bilişim