Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti
30 Ağustos Zaferi'nin 94'üncü yıl dönümü kutlamaları, İzmir’de düzenlenen geçit töreniyle sona erdi. Geçit törenine bu yıl yalnızca yaya birliklerin katılması ise dikkat çekti.

Cumhuriyet Meydanı’nda sabah saatlerindeki çelenk sunma töreniyle başlayan kutlamalar, resmi geçit töreniyle devam etti. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir protokolünün katıldığı törene İzmirliler de büyük ilgi gösterdi. 



Tören aracında Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte İzmirlileri selamlayan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.


Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Personel Yüzbaşı Mehmet Ağar ise 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan zaferin önemine değindi.



Geçit töreninde dikkat çeken detay
15 Temmuz darbe girişiminin ardından düzenlenen ilk resmi törende, her yıl yapılanın aksine geçit törenine bu yıl yalnızca yaya birliklerin katılması ise dikkat çekti. Geçtiğimiz yıllarda tören geçidine katılan helikopter, savaş uçakları, zırhlı ve silahlı araçlar ile tanklar bu yılki törende yer almadı.

Editör: TE Bilişim