Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, 1.5 yıl süren fiziki ve teknik takibin ardından dün sabah saatlerinde, 9 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, fuhuş ve insan ticareti yaptığı tespit edilen aralarında yüksek rütbeli dokuz muvazzaf askerinde bulunduğu 27 kişiyi gözaltına aldı. Şebeke elebaşılığını N.K. (25) adlı Pamukkale Üniversitesi öğrencisi kadının yaptığı iddia edilirken, zanlıların yurtdışından getirdikleri kadınlara yurtiçinde fuhuş yaptırdıkları ileri sürüldü.

Şebeke elemanlarının, yurtdışından getirdikleri kadınları İzmir ve diğer illerde zengin işadamları ve yüksek rütbeli subaylar ile bürokratlara pazarladıkları iddia edildi. Şebeke elemanlarını takibe alan polis, bu süreçte fuhuş yapan kadınların bazı subaylarla irtibatlı olduğunu belirledi. Soruşturmayı bu yönde derinleştiren polis, suç örgütü elemanlarının fuhuş yapan kişilerin gizli kamera ile görüntülerini çektiklerini, bu yolla daha sonra şantaj yaptıklarını ileri sürüldü. Sorgulamaları devam eden şebeke elemanları sağlık kontrolünden geçirilmek üzere KOM Şube'den çıkarıldı. Otobüs ile sağlık kontrolüne götürülen zanlılar gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Öte yandan operasyonun ikinci gününde İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelerek bilgi aldı. Bilkay, soruşturmanın devam ettiğini, gizlilik kararı bulunduğunu söyledi. Bu arada muvazzaf askerlerin Merkez Komutanlığı'nda, diğer şüphelilerin emniyetteki sorgulamalarının sürdüğü bildirildi.





Editör: TE Bilişim