Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti
 İstanbul’da 12 Eylül’de Başbakan Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilen Kamu-Özel Ortaklığı Şehir Hastaneleri imza törenine katılan Vekil Sait, Bayraklı ’ya yapılacak olan dev sağlık kompleksinin büyük bir aksilik çıkmazsa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12-13 Ekim tarihlerinde İzmir’e yapacağı ziyaret sırasında temelinin atılacağını açıkladı. Sait, Çeşme’ye de güzel bir hastane yapılacağı müjdesini de verdi.
DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ ÜYELERİ İZMİR’DE BULUŞACAK
Sait, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Bölge Ofisi 63.’üncü Bölge Komitesi Toplantısı’nın 16-19 Eylül 2013 tarihleri arasında İzmir Çeşme’de düzenleneceğini anımsatarak, organizasyonunu ve ev sahipliğini T.C. Sağlık Bakanlığının yapacağını söyledi.
Toplantıya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılacağını söyleyen Sait, toplantıya DSÖ Avrupa Bölgesi’ne üye ülkelerin Sağlık Bakanları ve üst düzey yetkililerin yanı sıra DSÖ, UNİCEF, UNFPA gibi uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılacağını belirtti.
AK Partili Milletvekili Rıfat Sait, “Bu toplantı, teması sağlık olan EXPO 2020 adayı olan İzmir'de düzenlenen en önemli etkinliklerden birisi olma özelliğini taşımaktadır” dedi.
Geçen dönem AK Parti Genel Merkez stratejik sağlık komisyonu sözcüsü olan İzmir Milletvekili Rifat Sait, Balkan ülkeleri 112 acil servis eğitim toplantısının Urla Karantina adasındaki Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi’nde yapılacağını, bununla ilgili son hazırlık çalışmalarını yaptıklarını da dile getirdi.
Editör: TE Bilişim