Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi
Tamamlanan projeler ile İzmir 40 tarımsal tesise daha kavuşmuş olacak. Şubat ayı içinde faaliyete geçmesi beklenen tesislerin toplu açılışını ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Mehdi Eker’in yapması bekleniyor.
İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, ilçe müdürleriyle bir araya geldi. 2013 yılının değerlendirilip, 2014 yılı hedeflerinin belirlendiği ‘İlçe Müdürleri Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Güldal, Şubat ayı içinde İzmir’de katma değeri yüksek 40 tarımsal tesisin daha faaliyete geçeceğini söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ kapsamında geçen yıl İzmir’den 40 projenin yüzde 50 hibe desteği almaya hak kazandığını kaydeden Güldal, bir yıllık süre zarfında girişimcilerin eksiklerini gidererek projelerini tamamladığını belirtti. 40 projenin toplam maliyetinin 21 milyon 338 bin 458 milyon lira olduğunu, 9 milyon 747 bin 227 liralık kısmının Bakanlık tarafından karşılıksız olarak girişimcilere ödendiğinin altını çizen Güldal, yaklaşık 500 kişinin de iş sahibi olacağını vurguladı. Güldal, ekonomiyi canlandıracak ve istihdama katkı sağlayacak 40 tarımsal tesisin açılışını ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yapmasını beklediklerini söyledi.
2014 yılı için ‘Tarımsal Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’in geçtiğimiz günlerde yayınlandığını ve son başvuru tarihinin 27 Ocak olduğunu hatırlatan Güldal, Müdürlerden ilçelerindeki üreticileri ve girişimcileri proje üretmeleri konusunda teşvik etmesini istedi. Tarımsal faaliyetler açısından İzmir’in 2013 yılını verimli geçirdiğini kaydeden Güldal, İlçe Müdürlerine “Yeni yıl yeni ümitlerin, yeni gayretlerin yılı olmalı. 2013 yılında başladığımız ve 2014 yılında da devam etmesini istediğimiz projelerimiz var. 2014’de daha başarılı olmayı istediğimiz çalışmalar bizi bekliyor. İzmir olarak ülkemizin en önemli tarım kentlerinden birinin yöneticileriyiz. Bu hassasiyeti derinden hissetmemiz lazım. İlimizdeki potansiyeli faydaya dönüştürmek bizim elimizde” dedi.
Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi’nin (EKÜY) 2013 yılı itibariyle tamamlandığını ancak İl Müdürlüğü imkanlarıyla İzmir’de entegre mücadeleye devam edileceğini belirten Güldal, ‘Süt Eylem Planı’ çerçevesinde çiğ sütte kalitenin ve verimin arttırılmasına yönelik yürütülen çalışmaların süreceğini söyledi.
Editör: TE Bilişim