ÜNİVERSİTELİ AŞÇILARDA İKÇÜ BAŞARISI

"869 Yerliyse Yeriz" sloganıyla Türkiye Aşçılar Federasyonuna bağlı Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği (AGEB) Derneği’nce düzenlenen yarışmaya, İKÇÜ’yü temsilen katılan Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Olcay Gül Koç ile Simge Sümer Türkiye ikincisi oldu.

İzmir’e Türkiye ikincisi olarak döndüler

AGEB Zekai Ademir Üniversiteliler Kapalı Kutu yarışmasında, Ana Yemek ve Tatlı kategorisinde yaptıkları; Safranlı Buğday Pilavı, Kuzu Pirzola, Izgara Sebzeler ve Hurmalı Muhallebi ile ikinci olan kadın şefler İKÇÜ’ye gurur yaşattı.

2'şer kişiden oluşan 24 gruptaki genç aşçılarla yarışarak önemli bir sonuç elde eden Koç ile Sümer, kazandıkları bu başarıyı Rektör Prof.Dr. Köse ile paylaştı. Öğrencilere, Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Akbaba da eşlik etti.

“Lezzetlerimizi markalaştıramıyoruz.”

Genç şefleri tebrik eden Rektör Prof.Dr. Saffet Köse, Türk Mutfağının dünyadaki yerinin önemine işaret etti. Dünyanın dört bir yanında bu lezzet zenginliğinin beğeniyle karşılandığını kaydeden Prof.Dr. Köse, markalaşma ile ilgili bir eksik olduğuna işaret etti. Rektör Prof.Dr. Köse, “Geleneksel Mutfağımızla ilgili bir markalaşma sorunumuz var. Örneğin Döner. Çok sevilen bu lezzetimizle dünyanın birçok yerinde karşılaşabilirsiniz. Ama döneri markaya çevirememişiz. Döner gibi baklava gibi kültürel lezzetlerimizi başka ülkeler sahipleniyor. Lezzet arşivimiz dünya çapında değer görmektedir. Viyana’da hala eski Osmanlı usulü fincanlar ve bakır tepsilerle kahve yapıyorlar.” dedi.

Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak

İKÇÜ Turizm Fakültesi’nin başarılı çalışmalarını takdirle karşıladıklarını da kaydeden Prof.Dr.Köse, 80 odalı bir Turizm Uygulama Oteli ile mevcut Uygulama Mutfağına ilave, yeni bir uygulama mutfağı aktif hale getirmek için gerekli adımlar üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

“Fakülte adına eklenen bir başarı.”

Öğrencilerin kendi çabalarıyla yarışmaya katıldığını vurgulayan İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Akbaba da fakülte adına eklenen bu başarı için öğrencileri tebrik etti. Genç şeflerin kendilerini okurken yetiştirmelerinin önemine değinen Dekan Prof.Dr. Akbaba, sektörde yer bulma imkânı sağlayan bu tarz yarışmaların gençlere önemli katkılar sunduğunu kaydetti ve “İKÇÜ ekibinden gelen bu başarılı sonuç bizi fakülte olarak gururlandırdı.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim