Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
Olay, akşam saat 20.30 sıralarında Alsancak 1442 sokak numara 4 kat 2'de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 11 ay önce 1 yıllık kontrat imzalayıp evi kiralayan Suriye uyruklu Elyas Mbayed (69) ve Jozavin Haffar'ın (69) evine gelen kimliği belirsiz kişi yada kişiler, çifti iple bağladı. Elyas Mbayed'i döven şüpheliler daha sonra mutfaktan aldıkları bıçakla onu bıçaklayıp evde bulunan paraları da alarak olay yerinden kaçtı. 

Şüphelilerin evden ayrılmasının ardından elleri bağlı olan Jozavin Haffar, komşularının zilini çaldıktan sonra apartmandan çıkıp yoldan geçenlerden yardım istedi. Türkçe konuşamayan ve korkmuş olan kadını gören yoldan geçen vatandaşlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kadının ellerini çözerek oturdukları daireye çıktı. Polisin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri, yaptığı incelemede Elyas Mbayed'in öldüğünü belirledi. 

Çağrılan tercüman eşliğinde Jozavin Haffar'ın ifadesini alan polis ekipleri, olayı gerçekleştiren zanlılardan birinin kimliğini belirledi. Suriyeli çiftin, yasal yollardan Avrupa'ya gitmek istediği ve 2 aydır kira vermedikleri, üç aydır da maddi sıkıntı çektikleri öğrenildi. 
Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.
Editör: TE Bilişim