Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
Yaşamının büyük bir bölümünü ulusal ve uluslararası kadın dayanışması ve çocukların eğitimine adayan Aksu adına ilki düzenlenen koşuya Gültepe semtindeki Kazım Karabekir Ortaokulu ile Ömer Zeybek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden çok sayıda öğrenci katıldı.

ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
Minik kızlar, minik erkekler, yıldız erkekler, yıldız kızlar, genç erkekler ve genç kızlar olmak üzere toplam 6 kategoride düzenlenen koşuda ilk üçe giren 18 öğrenciye plaket ve hediyeleri Şenel Aksu’nun Gültepe’de adının verildiği parkta düzenlenen anma töreninde verildi. Törene; Türk Anneler Derneği (TAD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Maral, Dernek Onursal Başkanı Fatmadayıoğlu, Şenel Aksu’nun eşi Avni Aksu, Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak, Okul Müdürleri; Mehmet Aydıntaş, Altay Ömer Erdoğan ile öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Dereceye giren bütün öğrencilere; madalyanın yanı sıra eşofman, spor ayakkabı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çok beğendiği ve askeri okullarda okutulması zorunlu tutulan ‘Beyaz Zambaklar Ülkesinde Bir Ulus Uyanıyor’ adlı kitap ile her kategori birincisine MP3 müzik çalar hediye edildi.

ÖMRÜNÜ KADIN VE ÇOCUKLARA ADADI
Törende dernek adına konuşan Türk Anneler Derneği (TAD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Maral, ömrünü çocukların eğitimine veren, kadın hareketinin yılmaz savunucusu Şenel Aksu’nun yurtiçinde ve yurtdışında yaptığı çalışmaları ve başarılarını anlattı. Maral, “Şenel Aksu’nun çocuklara olan sevgisinden yola çıkarak bu yıl farklı bir etkinlikle anmak istedik. Geleneksel hale getirmek istediğimiz ‘1.Şenel Aksu’yu Anma Koşusu’nu düzenledik. Bize bu konuda destek olan, büyük katkı koyan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

GENÇLERE ÖRNEK BİR İSİM
Konak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak da, gençlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, onlara Şenel Aksu’yu daha yakından tanımaları tavsiyesinde bulundu. Yunak, “Ömrünü çocuklara, gençlere ve kadınlara adadı. Kadın hareketi konusunda genç kızlarımızın onu daha iyi tanıması, anlaması lazım. Aksu’yu bir kez daha rahmetle, sevgiyle, saygıyla anıyoruz” diye konuştu. Törende şehir dışında olması nedeniyle törene katılamayan Şenel Aksu’nun kızı Serfinaz Altun’nun gönderdiği mektup da Derneğin Onursal Başkanı Fatma Dayıoğlu tarafından okundu.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Şenel Aksu Anma Koşusu’nda dereceye girenlerin isimleri ise şöyle oldu:
MİNİK ERKEKLER
1-Egemen Alptekin
2-Serkan Akyol
3-Olcan Altay
MİNİK KIZLAR
1-Sebahat Can Mencük
2-Damla Hepbektaşoğlu
3-Rabia Aydemir
YIDIZ ERKEKLER
1-Muhammet Can Peker
2-Soner Arıcı
3-Buğra Can Kahraman
YILDIZ KIZLAR
1-Özge Cinkaya
2-Asude Yavuzel
3-Rabia Kaya
GENÇ ERKEKLER
1-Umut Ünal
2-Berkay Yurgül
3-Okan Deligöz
GENÇ KIZLAR
1-Fatma Tülek
2-Rozerin Kızıl
3-Esra Güneş 
Editör: TE Bilişim