İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Binlerce İzmirlinin katılması beklenen kortej, Anafartalar Caddesi’ni izleyerek Çankaya Katlı Otoparkı, İkiçeşmelik yokuşu, Atlas Oteli önünden Cumhuriyet Meydanı’na ulaşacak. Burada çelenk sunumu gerçekleştirilecek. Saat 10.30'da Konak Meydanı’nda İzmir’in kurtuluşu canlandırılacak. Kente giren temsili süvari birlikleri Türk Bayrağı’nı İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekecek. Saatler 11.00’i gösterdiğinde ise Cumhuriyet Meydanındaki törenler başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun halka hitaben yapacağı konuşmanın ardından, "Kent Orkestrası" dinletisi olacak ve program halkoyunları, şiir ve müzik dinletileriyle tamamlanacak.

Türk Yıldızları sahnede

9 Eylül akşamı ise kutlamalarının en renkli anları yaşanacak. Saat 18.00’de Gündoğdu Meydanı üzerinde Türk Yıldızları’nın gösterisi sergilenecek. 9 Eylül’le özdeşleşen Fener Alayı yürüyüşü saat 20.30’da Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar gerçekleştirilecek. Saat 21.00'de Devlet Opera ve Balesi, Koro, Solo ve Orkestrası ile Selda Bağcan, burada İzmirlilere unutulmaz bir konser verecek. Kurtuluş coşkusu, havai fişek ve ışık gösterileri ile renklenecek. 10 Eylül günü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "9 Eylül Resepsiyonu" gerçekleştirilecek.
Editör: TE Bilişim