Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Günlük 2000 Kişiye İftar Veriyor. Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Günlük 2000 Kişiye İftar Veriyor.
Su tasarrufu ve yeni su kaynakları yaratma çalışmalarına büyük önem veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Su kayıplarını en aza indirme” hedefinde önemli mesafeler kaydetti. 11 ilçede oluşturduğu 392 izole sayaç bölgesi ile su arızalarına ve kayıplarına GPRS’li uzaktan okuma sistemiyle müdahale eden İZSU, Su Kayıpları Projesi’ni genişletti. 2013 yılı sonunda Yeni Foça Mahallesi ile Menemen ilçesinde de izole sayaç bölgeleri oluşturularak sisteme dahil edildi. Şebeke yenileme çalışması yapılan tüm yerleşim yerlerinde izole sayaç bölgeleri oluşturacaklarını söyleyen
İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “2014 yılında da çalışmalarımıza hız vererek çevre yerleşimlerde yeni izole sayaç bölgeleri oluşturuyoruz. Hedefimiz tüm ilçeleri sisteme dahil ederek su kayıplarını en az düzeye indirmek” diye konuştu.

HIZLI VE EKONOMİK
Uygulanan “Su Kayıpları Projesi” ile kent merkezindeki ilçeleri 1500 - 2000 hanelik izole sayaç bölgelerine ayıran ve bu bölgelerin tüketimlerini, basınç bilgilerini izleyerek kaçaklara müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2008 yılında verileri SMS aracılığıyla bilgisayardan alabilmek için uzaktan okuma sistemine geçti. Böylelikle haftada bir kez izole sayaç bölgesine gidilerek yapılan okumalar yerine bölge sayaçlarının su tüketimi ile sayacın giriş ve çıkış basınç değerleri, SMS aracılığıyla günlük olarak bilgisayara ulaştırıldı. Uygulanan sistem oldukça başarılı oldu. 2013 yılında ise sistem yenilenerek GPRS ile uzaktan okuma yapılmaya başlandı.

2008 - 2013 yılları “Su Kayıpları Projesi” ile 354 milyon metreküp su kazanıldı. Su kaçağı nedeniyle tüketimin aşırı yükselmesi veya vanadaki arıza nedeniyle bazı bölgelerin su alamaması gibi durumlarda sistemin hemen alarm vererek kendilerini uyardığını bildiren yetkililer, “Böylelikle arızanın giderilmesi için ekipleri acilen arıza bölgesine gönderiyoruz. Basınçları sürekli izleyerek ani yükselmelerin şebekemize zarar vermemesi için gerekli önlemleri alıyor, içme suyu dağıtım şebekesindeki arızaları azaltıyor ve olası kaçakları önlüyoruz” dedi.
İZSU yetkilieri şöyle devam etti:

“GPRS ile günde 3 kez veri alıyoruz. Programa gün içerisinde istediğimiz zaman girip gerekli müdahaleleri yapabiliyoruz. Daha etkin, hızlı ve kesintisiz hizmet alırken iletişim maliyetlerimiz yüzde 80 oranında düştü. GPRS ile iletişimdeki değişiklikler merkezi bilgisayardan yapılabildiğinden, ekibin ulaşım maliyetleri de düştü. Uzaktan okuma sistemi sayesinde hem vatandaşlarımızın mağduriyetini önlüyor hem de su kayıplarını engelliyoruz.”
Editör: TE Bilişim