Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi
 Türkiye İstatistik Kurumu İzmir Bölge Müdürü Ökkeş KULAKOĞLU Hanehalkı Tüketim Harcaması 2013'e ilişkin bilgi verdi.
Kulakoğlu, İzmirlinin konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayırdığını söyledi. KULAKOĞLU'nun verdiği bilgiye göre İzmir'de hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 28,2 oranıyla konut ve kira harcamaları alırken, harcamaların yüzde 17,8'i gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu. İzmir'de hanehalkları toplam harcamalarının yüzde 2’sini sağlık harcamalarına, yüzde 2,4’ünü ise eğitim hizmetleri harcamalarına ayırdı.

Ege tüketimde ikinci sırada.

Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2011-2012-2013 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamasının %23,5’i İstanbul’da oturan hanehalkları tarafından yapılırken, Ege Bölgesi %15’lik oranla ikinci sırada yer aldı


Ege'de yüksek gelirli en çok ulaştırmaya para harcıyor.

TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğünün verdiği bilgiye göre Ege'de geliri en yüksek olan kesim ulaştırmaya en yüksek payı ayırırken, en düşük gelir grubu konut ve kiraya en yüksek payı ayırdı. 
Ege bölgesinde geliri en yüksek kesimi oluşturan hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 22,4 oranıyla ulaştırma harcamaları alırken, harcamaların yüzde 21,2'si konut ve kira, yüzde 14'ü gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu. Geliri en düşük grubu oluşturan hanehalkları ise konut ve kiraya yüzde 32,7 lik pay ayırırken, harcamaların yüzde 28,9'unu gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 9,7'sini ulaştırma  oluşturdu.

Editör: TE Bilişim