Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
İzmir'de Evka 3-Fahrettin Altay arasında çalışan metro, dün akşamdan beri süren teknik arıza nedeni ile bir bölümü çalışamazken, sabah işine gitmek için yola çıkan vatandaşlar, metro istasyonlarında beklemek zorunda kaldı. 

Evka 3 -Fahrettin Altay arasında çalışan İzmir Metro'sunda, dün saat 20.30 sıralarında, Üçyol-İzmirspor arasında meydana gelen teknik arıza nedeni ile sefer düzenlenemedi. 

İzmir Metro A.Ş.'nin resmi sayfasından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; ''Teknik bir sorun nedeniyle şu anda Üçyol-İzmirspor arasında sefer yapamıyoruz. ESHOT otobüsleri, Fahrettin Altay-Üçyol arasında daha sık sefer yaparak yolcularımıza yardımcı oluyor. Hattımızın diğer bölümlerinde seferlerimiz planlandığı gibi devam ediyor. Sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.'' 

Sorun yok dendi ama... 
Akşam başlayan teknik arıza sabah olduğunda ise hala çözülemediği görüldü. Sabah işlerine gitmek için metro duraklarına giden vatandaşlar, metronun geç gelmesi nedeni ile isyan ederken, duraklarda kalabalık oluştu. Sabah saatlerinde yeniden açıklama yapan İzmir Metro A.Ş. şu ifadelere yer verdi; ''Teknik arızaya müdahale amacıyla Üçyol-İzmirspor arası, tren trafiğine yeniden kapatıldı. Hattın diğer bölümleri işletme sorunsuz sürüyor. Yolcularımızın bilgisine sunarız.'' 
İzmir Metro A.Ş.'den yapılan 'Hattın diğer bölümleri sorunsuz sürüyor' açıklamasına karşın, sabah iş saatlerinde 4 dakikada bir gelmesi gereken metro, 15 dakikada bir sefer yapmaya başladı. Bu ise metro duraklarında yolcu yoğunluğuna yol açtı. 

Sosyal medyadan tepki
İzmir Metro'sunda dün akşam saatlerinde başlayan teknik arıza sonrası İzmirliler sosyal medyadan tepkilerini gösterdi. Twitter üzerinden gösterilen bazı tepkiler şunlar;
Nazlıhan Özerkan ?: Sahi bu tren arızaları çok sıklaşmadı mı son zamanlarda? İstasyon tamamen boşaltıldı. Arıza uzun sürecek diye @izmir_metro.
Seyran Şahin : #izmirmetro bağımlılık yaptı. Tren yetmedi kenarlardan yürüyelim dedik e spor oldu. Dua edin de fenalaşan olmadı. Ama iyi yürüdük.
Serhat Altunel ?:#İçimdenBirSesDiyorKi izmir metro keşke arıza yapmasan
Evren Ünver ?: @izmir_metro durum çok ciddi!
Canan Çam : Anca bu kadar başarısızlık konusunda başaralı olabilirsiniz tebrik ediyorum sizi
Arda Atalar : Daha yeni söylüyon sabah 7'den beri yok ??
Editör: TE Bilişim