Hamza Dağ'dan Basmane Esnafına Müjde Hamza Dağ'dan Basmane Esnafına Müjde
 İzmirli metrodan memnun
İzmir Metro A.Ş.'nin memnuniyet anketine katılan 15 bin 100 İzmirlinin yüzde 74'ü hizmetlerden memnun olduğunu bildirdi. Anketin bir başka sonucu ise yolcu profilinin genç ve eğitimli olması.

İzmir Metro A.Ş.'nin yolcu memnuniyetini belirlemek ve talepleri değerlendirmek için gerçekleştirdiği ankette yolcuların yüzde 74'ünün verilen hizmetten memnun olduğu ortaya çıktı. 15 bin 100 kişinin katıldığı ve 22 sorudan oluşan anket çalışmasında yolcu profili, yolculuk alışkanlıkları, beklentileri ve memnuniyetleri sorgulanarak önemli veriler ortaya koyuldu.

Ankete katılanların büyük bölümü, İzmir metrosunu her gün kullanan yolculardan oluşuyor. Katılanların yüzde 67'si erkek, yüzde 33'ü ise kadın. Metro ulaşımını 'zamanında ulaşım' için tercih ediyorlar, gişe yerine kentkart dolum otomatlarını (yüklematikleri) kullanıyorlar, bir sorunla karşılaştıklarında personelin yaklaşımını ‘ilgili’ olarak değerlendiriyorlar. Anket verilerine göre, İzmir Metro yolcularının yüzde 51'i 18-34 yaş aralığında. Onu yüzde 20 ile 15 -18, yüzde 12 ile 35 - 44 yaş arası grup izliyor. 

Anket sonuçlarına göre metro kullananların yüzde 51'i üniversite, yüzde 34'ü lise mezunu ve ağırlıklı olarak işyeri ve okula gitmek için metroyu kullanıyorlar; yolcuların üçte ikisi ise aktarma sisteminden yararlanıyor. Ankete katılan yolcular, İzmir Metrosu hizmetlerinden yüzde 74 oranında memnun. 

Anket çalışmasını ve sonuçlarını değerlendiren İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev, bir toplu ulaşım sisteminde bu kadar yüksek katılım olmasını önemsediklerini, her yeni istasyona en az iki kiosk koyarak daha fazla yolcuya ulaşmaya çalıştıklarını belirtti. Alev, "Biz yolcularımızın memnun olmadıkları hususları önemsiyor ve bunlar üzerinde iyileştirme yapmaya çalışıyoruz. Yakında yeni trenlerin sisteme katılması bu anlamda çok önemli; emniyetli, güvenilir ve konforlu yolculuk sözümüzün gereğini yerine getirme çabamız sürecek" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim