Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu
 14 Nisan Salı akşamı İsmet İnönü’de sahnelenecek gösterinin bilet fiyatları sadece 1 TL olacak. 15 Nisan’da da ünlü gitarist Mike Stern, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmirliler’e muhteşem bir caz gecesi yaşatacak. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı sanat etkinlikleri, konser, Sinematek gösterimi, tango gösterisi ve sergiyle devam ediyor.
14 Nisan Salı günü, Saat 20.30’da İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde, arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu’nun projesi olan “Cafe Tango” isimli gösteri yer alacak. Bora Uymaz’ın solist olarak yer alacağı programda Türk ve Arjantin tangoları eşliğinde tiyatro, müzik ve dans iç içe geçecek. Sahnede hayali bir kafede Arjantinli ve Türk müzisyenler yerlerini alarak bir oyun içinde eski ve yeni Arjantin – Türk tangolarını harmanlayacak. Renkli gösteride İzmirliler müzik ve dansın eşliğinde unutulmaz bir gece yaşayacak. Gösterinin sadece 1 TL. olan biletleri İzmir Sanat, Ahmed Adnan Saygun ve İsmet İnönü Kültür merkezleri ya da www.izmir.bel.tr/Kultursanat ya da [email protected] adreslerinden alınabilecek. 

İzmir’de çok yıldızlı caz gecesi
15 Nisan Çarşamba günü saat ünlü gitarist Mike Stern İzmirlilerle buluşacak. Mike Stern’nin elektrikli gitarına davulda Steve Smith, trompette Randy Brecker, bas gitar da ise Janek Gwizdala eşlik edecek. Jazz –Rock sahnesinin çok önemli isimlerinden oluşan bu süper grup caz severlere muhteşem bir gece yaşatacak. Saat 20.00’da Büyük Salon’da gerçekleşecek konserin bilet fiyatları ise tam 15, öğrenci 7.5 TL.  
15 Nisan Çarşamba günü saat 20.30’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korusu, İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde bir konser verecek. Avni Anıl eserlerinin de seslendirileceği konseri, şef Yavuz Karabulut yönetecek. 

Sinematek zamanı
İzmirli sinemaseverlerden büyük ilgi gören “Sinematek” gösterimlerinde bu ay, bol ödüllü iki film yer alıyor.  “Sinemada Kadın Bakışı”  temalı gösterimlerde, dünya sinemasına damga vuran kadın yönetmenlerin kült filmleri yine ücretsiz olarak İzmirlilerle buluşacak.  
17 Nisan Cuma günü yönetmenliği ve senaryosu Agnes Varda’ya ait 1962 yapımlı “5’ten 7’ye Cleo” isimli Fransız - İtalyan yapımı film, İzmirlilerle buluşacak. Cannes ve Venedik Film festivallerinden ödülle dönen, aynı zamanda George Meliee Ödülü’nün de sahibi olan filmde, kanser olduğu gerçeği ile yüzleşen genç ve güzel Fransız pop şarkıcısı Cleo’nun öyküsü anlatılıyor. Fransız yönetmen ve fotoğraf sanatçısı Varda, bu filmiyle kadın sinemasına yepyeni bir pencere açıyor. 
24 Nisan Cuma günü ise yönetmenliğini Mira Nair’in yaptığı, 1988 İngiltere, Hindistan ve Fransız ortak yapımı olan “Selam Bombay” isimli film sinemaseverlerle buluşacak. Annesi tarafından evden atılan Krişna’nın hikayesini anlatan film Cannes’dan Altın Kamera Ödülü aldı. Filmler, İzmir Sanat’ta Saat 20.00’de izlenebilecek. 

Doğaseverlerin sergisi
Tarihi Havagazı Fabrikası’nda, 23 Nisan Perşembe günü saat 18.00’da, görsel ve plastik sanatlar sergisi açılacak. Sersanat Sadece Sanat Topluluk,  İzmir Sanat Dostları Derneği ve TEMA Vakfı desteği ile 40 sanatçının katılacağı karma sergide “Doğa Katliamına Dur” teması işlenecek. Sergi 30 Nisan tarihine kadar gezilebilecek. 

Editör: TE Bilişim