Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
 İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) Bornova ilçesi Kavaklıdere su arıtma tesisleri şantiyesinde meydana geldi. Gördes barajından gelecek suyu arıttıktan sonra kent merkezine verecek olan su arıtma şantiyesinde vinç kurmaya çıkan Ali Ekber Alaca (37) ve Serkan Gültepe (32) yaklaşık 25 metre yükseklikte olan vinçte çalışmaya başladı.
Çalışma sırasında henüz belirlenemeyen bir şekilde işçilerden Gültepe beton zemine düşerken, Ali Ekber Alaca da düştüğü sırada takılı olan kemerinden yukarıda asılı kaldı.

Olayı gören çalışma arkadaşları durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Asılı kalan Ali Ekber Alaca yarım saat süren çalışmanın ardından vinçten indirilebildi. Ali Ekber Alaca ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Alaca’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri beton zemine düşen Gültepe’nin de hayatını kaybettiğini belirledi. Gültepe’nin cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili güvenlik güçleri soruşturma başlattı. Evinin önünde iş kazası olan Selahattin Yıldırım, ’’Evden gürültüye çıktım. Şantiyeye baktığımda ambulanslar vardı, kalabalıktı. İşçilerden biri vinçten düşüp ölmüş diğeri de yaralıymış’’ dedi.
Editör: TE Bilişim