13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı

Konak Belediyesi,
Ege Kadın Dayanışma Vakfı ve Ege Kadın Buluşmaları İzmir Sekretaryası işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Ege Kadın Buluşması’nın Sonuç Bildirgesi Parlamenterler Binası’nda düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Bildirge; Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Manisa, Muğla ve Uşak illerinde de eş zamanlı olarak okundu.

Ege Kadın Dayanışma Vakfı (EKDAV) Başkanı Türkan Miçooğulları, buluşmalarda kadın ve insan sorunlarına çözüm aramaya çalıştıklarını söyleyerek, Ege Kadın Buluşması’na, 7 ilden 130 kadının katıldığını belirtti. Miçooğulları, kadınlar için toplantıda önemli kararlar alındığını; yeni anayasanın, 4+4+4 yeni eğitim sisteminin ve aile içi şiddetin öne çıkan konular olduğunu ifade ederek, "2014 Yerel Seçimleri’nde seçilmiş kadın sayısını artırmak, kadın ve çocuk yaşam kalitesini yükselten hizmetleri çoğaltmak istiyoruz. Karar vermekte eşit olmak istiyoruz. Eşit ve adil bir dünya için haklarımızı istiyoruz” dedi. Miçooğulları sözlerine şöyle devam etti.



“Kadın örgütleri olarak Ege Bölgesi'nde kadın haklarının korunması, geliştirilmesi ve kadın temsilini artırmak için bugün olduğundan daha çok sayıda kadın derneklerine ihtiyaç duyuyoruz. Yerel yönetimlerde kadın-erkek eşitliği birimi, kadın-erkek eşitliği komisyonu, kent konseyleri kadın meclisi gibi eşitlik birimlerinin, kadın danışma merkezi ve sığınma-evi, kadın odası, semt-evi gibi hizmetlerin bölgemizdeki bütün illerde ve ilçelerde kurulmasını istiyoruz. . Yerel yönetimlerden bu gelişmeleri göstermelerini bekliyor, talep ediyoruz. Kadın Müzeleri kurulması konusunda Konak Belediyesi Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ederiz, kadın dostu Başkan Tartan diğer kentlerde de bu konuda rol model oldu. Dünyada ve Türkiye'de kadın haklarını zayıflatıcı eğilimler, aile ve mahalle baskıları, çeşitli antidemokratik uygulama ve operasyonlar gibi çeşitli nedenlerin hak temelli mücadelemizi ve örgütlenmemizi olumsuz etkilediğinin bilincindeyiz. Bu sorunlarla örgütlenmemizi, dayanışmamızı, işbirliği ve ortak çalışmamızı güçlendirerek baş edecek ve yolumuza devam edeceğiz.”

Miçooğulları evde oturan, emekli, işsiz kadınları da kadın örgütlerine katılmaya davet ederek, “Bize destek olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a ve emeği geçen tüm sponsorlara teşekkür ederiz” dedi. Miçooğulları toplantıda Ege Kadın Buluşmaları İzmir Sekreteri Şengül Baysak’ın bir sonraki ‘Ege Kadın Buluşması’nın kolaylaştırıcısı olduğunu, İzmir sekretaryasına ise Prof. Dr. Belgin Hoşsu’nun seçildiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim