Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Bakanlık tarafından riskli alan ilan edilen mahallerin muhtarlarıyla bir araya gelerek imar barışı başta olmak üzere kentsel dönüşüm ve diğer önemli konularda bilgi alışverişinde bulundu.

Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası Başkanlık odasında düzenlenen toplantıya Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Başkan yardımcıları, birim müdürleri ile Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Umut, Gazi, Devrim, Özgür, Abdi İpekçi, İhsan Alyanak, Peker, Yüzbaşı Şerafettin, Yurtoğlu, Cennetçeşme, Uzundere, Peker, Aşık Veysel, Osman Aksüner mahalle muhtarları katıldı.

Belediyemiz her zaman vatandaşların yanında

İmar Barışı ile ilgili soruların karşılıklı değerlendirildiği toplantıda Başkan Selvitopu, “Belediyemiz her zaman muhtar ve vatandaşların yanındadır. Vatandaşların gelebilecek soruları ile ilgili zemin katta bulunan imar barışı masasında destek verilmektedir” diye konuştu.

Ege Tiyatroları Torbalı'da buluşuyor Ege Tiyatroları Torbalı'da buluşuyor

İmar sorununu çözmeye hazırız

Muhtarların “Riskli alanda kalan vatandaşların durumları ile ilgili” soruları da yanıtlayan Başkan Selvitopu, "Riskli alanda tüm yetki bakanlıkta. Bölgenin 2012 yılında riskli alan ilan edilmesinden bu yana 6 yıl geçti.

O günden bu güne özellikle binaların bulunduğu yerlerde somut bir proje geliştirilemedi. Belediye olarak 5393 sayılı yasanın 73.maddesine göre yetki verilmesi halinde göreve hazırız.

Editör: TE Bilişim